AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 1165 din 10 martie 2014        Toate Articolele Autorului

MM NEWS: Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti, ediţia a XXII-a, 12-13 aprilie 2014
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, organizează cea de-a XXII-a ediţie a Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, ediţie care va avea loc în perioada 12-13 aprilie 2014, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca din Ţicău).  

Creatorii, indiferent de vârstă, îşi pot înscrie lucrările până pe data de 30 martie 2014. La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova şi Ucraina).  

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii” sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.  

Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 30 martie 2014 (data poştei) pe adresa: Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), str. Simion Bărnuţiu, nr. 4, Iaşi, cod 700118, tel. 0747.499.488.  

O serie de premii vor fi acordate câştigătorilor de către juriul format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România, în cadrul Zilelor Bojdeucii, în ziua de 13 aprilie 2014, astfel:  

Premiul „Ion Creangă” al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Iaşi,  

Premiul Muzeului Literaturii Române Iaşi,  

Premiul Editurii Muzeelor Literare Iaşi,  

Premiul revistei „Dacia literară”,  

Premiul revistei „Convorbiri literare”,  

Premiul Editurii „Junimea”,  

Premiul Editurii „Timpul”,  

Premiul Galeriilor Anticariat „D. Grumăzescu”,  

Premiul Bojdeucii „Ion Creangă”,  

Premiul Studioului de Radio Iaşi,  

Premiul Teatrului „Luceafărul” Iaşi,  

Premiul pentru Fantasy al Clubului UNESCO „Quasar”,  

Menţiuni la Secţiunea copii.  

De asemenea, poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul Poveştile de la Bojdeucă, care va fi lansat în aprilie 2015.  

Conform tradiţiei, anul acesta se va lansa volumul al XV-lea al Poveştilor de la Bojdeucă, cuprinzând 70 de texte ale autorilor premiaţi la ediţia din anul anterior. În anul 2013, au fost înscrise 195 de lucrări la concurs,au mai precizat organizatorii .( MARIN MIHAI ,http://mihaimarin.wordpress.com)  

http://mihaimarin.wordpress.com/2014/03/10/concursul-national-ion-creanga-de-creatie-literara-povesti-editia-a-xxii-a-12-13-aprilie-2014/  

********va invit la cel mai frumos film al copilariei : AMINTIRI DIN COPILARIE (scenariu dupa Ion Creanga/ regia Elisabeta Bostan) :  

-update comentarii de pe pagina Facebook :  

Adamescu Cezarina · Neasemuit de frumos acest film. În el este cuprinsă TOATĂ COPILĂRIA.  

Goga Constantin · Foarte frumoasa si inimoasa chemare si invitatie...  

Ştefan Lucian Mureşanu · M-am reîntors la minunaţii ani ai copilăriei când, purtat de dragostea părinţilor mei, am urmărit frumoasa lume a copilăriei marelui nostru narator, Ion Creangă. Un adânc sentiment de nostalgie faţă de timpul lipsit de griji, ce a trecut atât de repede, şi care mă apleacă spre lumea poveştilor lui Creangă, ce le citesc, cu multă blândeţe, nepoţilor mei.  

 

Referinţă Bibliografică:
MM NEWS: Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti, ediţia a XXII-a, 12-13 aprilie 2014 / Mihai Marin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1165, Anul IV, 10 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!