AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Mircea Herivan         Publicat în: Ediţia nr. 870 din 19 mai 2013        Toate Articolele Autorului

Mircea HERIVAN - O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA EPOSS A EDITURII ARMONII CULTURALE: „RAT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia EPOSS a editurii ARMONII CULTURALE a apărut, de curând, ”RAT'S DEATH” de GHEORGHE ANDREI NEAGU (novels) într-o excelentă traducere a scriitoarei PATRICIA LIDIA (Timişoara).  
 
Ca autor, Gheorghe Neagu pare să fie un nonconformist de o factură mai aparte, care nu i-a adus o recunoaştere în rândul publicului cititor şi a masei largi de critici literari. Remarcat de Nicolae Manolescu în România Literară a anilor '80, când afirma: “credeam că reportajul literar a murit de la Geo Bogza, şi când colo, după 25 de ani, iată-l apărând în scrierile lui Gheorghe Neagu...” autorul îşi fixează sfera de preocupări în lumea aparent firească, stăpânită de fantasme şi situaţii à la Mircea Eliade, dar tratate într-o manieră absolut personală. Autorul îşi permite să persifleze ideea că nu a existat literatură de sertar. Marea parte din nuvelele din acest volum, au stat în aşteptare la editurile Albatros, Junimea şi Cartea Românească.  
 
Personal l-am cunoscut pe autor, ca publicist şi eseist la revista Contemporanul fiind alături de ostracizatul Adrian Păunescu în aceeaşi pagină, pentru ca mai apoi, în calitatea mea de secretar general de redacţie, să-l cunosc într-un cerc de literaţi, grupaţi în jurul lui Alfred Neagu şi Mircea Sântimbreanu. Chiar şi Marin Preda a dorit să-l publice în anul morţii sale, fiind aşteptat zadarnic la Focşani spre a lansa Cel mai iubit dintre pământeni şi pentru a discuta cu autorul, ultimele demersuri în favoarea publicării volumului „Arme şi Lopeţi” pierdut şi regăsit de autor în biroul marelui dispărut.  
 
Nu ştiu de ce Gheorghe Neagu nu a revenit asupra publicării romanului. Dar, revenind asupra volumului de faţă, nu pot să nu remarc unele preocupări de stilizare à la André Gide în „Anodină sau Orificii”, sau ca în proza lui Céline. Am spus doar afinităţi, pentru că lumea lui Gheorghe Neagu este mai aproape de percepţia extrem de argumentată şi de bogată în exprimări ce ţin de o personalitate inconfundabilă. Cititorul avizat, va găsi în cuprinsul acestui volum o mare parte din preocupările şi angoasele societăţii umane, exprimate în momente de criză, cu o măiestrie rar întâlnită.  
 
Mircea HERIVAN  
Bucureşti  
 
----------------------------------------------------------------------  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sânpetru (Ialomiţa), Cristian Petru Bălan (Glen Ellyn, Chicago), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Lucia Silvia Podeanu (Novaci, Gorj), Florentina Danu (Braşov), Mihai Leonte (Moldova Nouă) şi multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
Editura Armonii Culturale  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Mircea HERIVAN - O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA EPOSS A EDITURII ARMONII CULTURALE: „RAT S DEATH” de GHEORGHE ANDREI NEAGU / Mircea Herivan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 870, Anul III, 19 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mircea Herivan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mircea Herivan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!