AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1239 din 23 mai 2014        Toate Articolele Autorului

ZILELE LICEULUI TEHNOLOGIC ,,CLISURA DUNĂRII” MOLDOVA NOUĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

ZILELE LICEULUI TEHNOLOGIC ,,CLISURA DUNĂRII" MOLDOVA NOUĂ  

 

Am acceptat cu plăcere invitaţia conducerii Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Noua de a participa la evenimentul Zilele Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” pentru a prezenta participanţilor scrierile mele.  

Având în vedere că am fost absolventul acestui liceu la secţia serală în anul 1972 am făcut efortul de a fi prezent la festivităţile de închidere a evenimentului.  

Am pregătit o donaţie de 10(zece)volume diferite din scrierile mele pentru biblioteca acestui liceu, iar pentru participanţii la eveniment, file volante cu o parte din scrierile mele şi volume pentru profesorii de limba română: Doina ALBU, Ramona MĂRĂŞESCU şi Ramona POPESCU. Nu a fost uşor pentru un fost elev a liceului să vorbească în faţa multor din foştii săi profesori. Am trecut peste emoţia momentului şi am amintit celor prezenţi că şi cei doi copii ai mei au urmat cursurile acestui liceu, absolvindu-l cu bine. Iar nepotul meu, promovând cu bine clasele de liceu de aici, este acum student la Politehnica din Timişoara.  

Mi-am reamintit cu plăcere şi oarecare nostalgie acel an şcolar 1971 – 1972, când am urmat cursurile serale ale liceului, pentru a-mi lua şi eu mult râvnita diplomă de bacalaureat.  

Am avut o discuţie mai îndelungă cu actualul director al acestui liceu, domnul profesor Dumitru VLADU, care în 2002 la prezentarea unei plachete ale mele, mă încuraja să-mi continui activitatea literară, şi iată că după 12 ani mă reîntâlnesc cu dumnealui într-o ipostază mult avansată, putând să fie mândru şi dumnealui pentru reuşitele mele literare, fiindcă în acest interval am reuşit să tipăresc peste 2200 pagini A5, cuprinse în cele peste 20 volume proprii.  

Din discuţiile cu doamna directoare Mariana Doina LUPU, am înţeles că pentru anul viitor 2015, cu prilejul aceluiaşi eveniment se va reuşi tipărirea unei monografii istorice a liceului şi şcolilor din Moldova Nouă. Ar fi o bună oportunitate de a scoate în evidenţă aspecte ale învăţământului din Clisura Dunării. Căci de aici s-au ridicat multe personalităţi, care fie s-au răspândit prin diverse locuri ale lumii, fie au preferat să rămână aici pentru a ridica nivelul culturii locale din această minunată zonă.  

Evenimentul s-a încheiat cu un frumos program artistic oferit de elevii actuali ai liceului.  

Eu Mihai LEONTE, am consemnat ca fost elev al liceului acum 42 ani, azi 23 mai 2014  

Referinţă Bibliografică:
ZILELE LICEULUI TEHNOLOGIC ,,CLISURA DUNĂRII” MOLDOVA NOUĂ / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1239, Anul IV, 23 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!