CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1235 din 19 mai 2014        Toate Articolele Autorului

PICTORII PRIETENII MEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

PICTORII PRIETENII MEI  

 

Sincer fiind despre pictură nu prea ştiu multe. Îmi plac tablourile pictate. Primul contact cu un pictor adevărat aveam să-l am pe când eram ucenic la rafinăria Vega din Ploieşti, când muncitorul care mă avea în grijă m-a dus la atelierul celui care picta panourile publicitare din rafinărie. Asta era prin 1956!  

După ce am terminat şcoala de maiştri şi am început munca din subteran aveam în subordine un bucureştean care se dădea pictor şi care mi-a arătat un tablou care mi-a plăcut cu un apus de soare. Am vrut să-l cumpăr dar nu a vrut să-l vândă.  

În activitatea mea de maistru aveam să întâlnesc un tânăr muncitor necalificat care ne arăta pentru delectarea noastră şi a colegilor diverse desene haioase. Acesta se numea Ion ANDRELI. Am aflat despre el că picta şi în timpul său liber. Când am început să-mi tipăresc primele caiete i-am solicitat să-mi facă un desen pentru o copertă. Astfel că avea să-mi realizeze coperta la ciclul REVERII ADVERSE 2001. Acest pictor s-a stins încă de tânăr.  

La intrarea pe internet aveam să cunosc şi alţi pictori printre care şi pe Victoriţa DUŢU şi pe graficiana Niculina VIZIREANU alias Nynna VIZIREANU.  

Redau mai jos o secvenţă dintr-un interviu al Nynnei VIZIREANU;  

 

Nynna VIZIREANU graficiană din Constanţa, secvenţă dintr-un interviu  

 

Eli Gâlcescu:  

 

În viaţa fiecăruia, apar oameni, la un moment dat, care ne schimbă traiectoria. Fie ridicându-ne, fie oprindu-ne din ascensiune. Poţi să ni-l descrii pe omul minunat, să ne povesteşti cum a pătruns în viaţa ta şi cum ţi-a influenţat destinul…  

 

Nynna VIZIREANU:  

 

Există mulţi oameni dragi. E atât de grea această întrebare. Fiecare a apărut într-un moment special şi fiecare mi-a aşternut covorul roşu pe care am călcat cu demnitate… Şi nu am fost singură. Am fost luată de mână şi condusă de Felicia NICA – prietena mea virtuală, ca la mijlocul drumului să fim aşteptate de poetul Mihai LEONTE. El mi-a întins cealaltă mână şi mi-a oferit cea mai minunată floare, curajul de a fi eu, cea de care vă bucuraţi voi acum…Şi eu l-am însoţit în tăcere, cu încântare, fascinată de măreţia lui, de primirea caldă şi mai ales de siguranţa, respectul pe care le simţeam. Da, am fost inundată atunci, de sentimentul puterii şi maturităţii mele faţă de candoarea acestui minunat prieten. De atunci, mâinile mele lucrează fără încetare, dar simt şi acum căldura celor două mâini care mi-au binecuvântat drumul. La capătul lui, am fost întâmpinată de Dan, Amelia, Ana, Ionel, Marius, Flora, Constantin…  

Lor şi vouă - mereu, recunoscătoare.  

 

Eli GÂLCESCU:  

 

În viaţa unui om intră mulţi prieteni. Unii rămân, alţii pleacă. Există prieteni care şi-au prelungit şederea în viaţa ta?  

 

Nynna VIZIREANU:  

 

Sunt foarte mulţi: Felicia NICA, Amelia Magori, Mihai LEONTE. Flora Cărbune, Ana Ruse şi mulţi alţii. Şi mult mai important, copiii şi soţul.  

 

http://poeziaiubirii-artaconversatiei.blogspot.ro/2012/06/nynna-vizireanu-povestea-unei-mari_22.html  

 

Referinţă Bibliografică:
PICTORII PRIETENII MEI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1235, Anul IV, 19 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!