CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1189 din 03 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

 IZVOARELE VIETII 2009 aspecte lansare Timişoara
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

IZVOARELE VIETII 2009 aspecte lansare Timişoara  

 

Azi 10 iunie 2009 volumul antologic al poeţilor de pe NET,
IZVOARELE VIETII 2009, a fost prezentat la Clubul Penitenciarului Timişoara.
Prezenţi: Simona BODEA si Valeria TAMAS din Timişoara.
George PENA din Draganeşti Vlaşca si Mihai LEONTE din Moldova Noua.
Ca invitată a fost si tânăra poeta Adelina DOZESCU din Lugoj.
Vom reveni cu amănunte...  

 

A FOST ŞI ZIUA LANSĂRII; 10 IUNIE 2009  

În viaţa noastră întâlnim şi bune şi rele. Suntem oameni şi trebuie să avem tot ceea ce depinde de umanitate. La primirea veştii că şeful Penitenciarului Timişoara i-a propus poetei Simona BODEA să prezentăm volumul antologic IZVOARELE VIEŢII 2009 în cadrul acestei unităţi. Am fost de acord să fiu prezent acolo. I-am solicitat sprijinul şi prietenului de breaslă poetul George PENA, din Drăgăneşti-Vlaşca.  

Miercuri 10 iunie 2009 am fost aşteptaţi la penitenciar unde a trebuit să respectăm rigorile unităţii. Am fost legitimaţi şi controlaţi, fără telefoane mobile şi fără aparate foto.  

Am ajuns conduşi de personalul care se ocupa de eveniment, într-o sală mare şi spaţioasă unde ne aşteptau locatarii temporari ai acestei unităţi, cei lipsiţi de libertate. La intrarea în sală cei prezenţi ne-au întâmpinat cu aplauze.  

Am fost prezenţi următorii; poetele timişorence Silvia Simona BODEA şi Valeria TAMAŞ, poetul George PENA venit din Teleorman de la circa 600 kilometri, de asemeni poetul Mihai LEONTE, venit din Clisura Dunării, adică de la Moldova Nouă. Până să ne aşezăm la masa de prezentare, facem cunoştinţă cu tânăra şi talentata poetă din Lugoj, Adelina DOZESCU, colecţionară de premii literare, care a venit special să transmită un cuvânt de salut din partea poetei Simina Silvia ŞCLADAN, coordonatoarea volumelor MIRAJELE ALBASTRE 2008 şi IZVOARELE VIEŢII 2009.  

Conducerea penitenciarului a spus doar că vom prezenta în premieră volumul nostru antologic. Sala era plină cu spectatori care nu aveau acea mimică de tristeţe.  

Colegii de condei mi-au încredinţat sarcina de a conduce această inedită prezentare. Am început cu istoricul volumelor antologice explicând avantajul unor astfel de volume.  

Iniţiativa acestui ciclu al ,, vieţii” îmi aparţine, fiind început în 2006 cu volumul SPIRALELE VIEŢII 2006, continuat cu DRUMURILE VIEŢII 2007. Au urmat MIRAJELE VIEŢII 2008 şi actualul volum IZVOARELE VIEŢII 2009.  

 

Despre lansarea constănţeană, de la un invitat de onoare, prezent sufleteşte.  

 

După îndelungi drumuri prin tara iată că volumul IZVOARELE VIEŢII a ajuns la Constanţa. Pregătirile pentru aceasta lansare au fost plănuite cu mult înainte, datorita faptului ca in volum sunt incluşi mulţi localnici: Floarea CĂRBUNE şi fiica sa Cristina CĂRBUNE, Georgeta OLTEANU, Nynna VIZIREANU, Gabriela PETCU şi Costel MACOVEI. Fiind în plin sezon estival desigur ca atracţia litoralului a fost benefică, astfel participând şi alţi autori incluşi in volum; Simina alias Silvia ŞCLADAN, venită din Suceava, Georgeta OLTEANU din Giurgiu, şi nu trebuie uitată distinsa realizatoare de emisiuni culturale Victoriţa DUŢU, venită special din Bucureşti pentru acest eveniment.  

Poate mulţi vor spune, sau chiar au spus: ce mare lucru o lansare?  

Privind de pe margine aşa se pare, însă orice eveniment care se vrea a fi bine făcut trebuie şi bine pregătit. Din informaţiile culese din relatările participanţilor am văzut că pentru acest eveniment cei implicaţi au depus eforturi lăudabile. Pentru asta merita ca toţi autorii din volum să le mulţumească fetelor din Constanţa, dar şi celorlalte distinse poetese care şi-au sacrificat timpul şi de ce nu şi banii să fie acolo.  

 

http://confluente.ro/Antologia_izvoarele_vietii_in_japoni_floarea_carbune_1329047583.html  

Referinţă Bibliografică:
IZVOARELE VIETII 2009 aspecte lansare Timişoara / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1189, Anul IV, 03 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!