AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  


Autor: Mihai Manolescu         Publicat în: Ediţia nr. 1558 din 07 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Mihai Manolescu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mihai Manolescu s-a născut la 30 Mai 1969, în Bucureşti, având cuvântul rimat în moştenirea genetică transmisă de tatăl său, Mircea Manolescu.  
 
A absolvit Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti (promoţia 1988) şi Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul UTCB (promoţia 1993). Desăvârşirea studiilor şi atenţia acordată mai apoi vieţii profesionale, au lăsat puţin timp înclinaţiilor sale artistice, care şi-au aşteptat vremea exteriorizării.  
 
Sedimentarea aspectelor legate de viaţa personală, i-au permis să aloce în ultimii ani şi timpul necesar întâlnirilor periodice cu muza. Astfel debutează la maturitate, în anul 2014, în cadrul Clubului epigramiştilor „Frunza de arţar” al revistei Faptu Divers din Canada.  
 
Din acelaşi an începe să aibă apariţii în mai multe publicaţii din ţară şi din străinătate, sau în portaluri de specialitate. Printre acestea se numără şi revistele Omniscop (Craiova), Convorbiri literare (Iaşi), Timp românesc (Bucureşti), Observatorul (Canada), Clipa (SUA), Lumea Românească (SUA), Gazeta Românească (Italia), Occidentul românesc (Spania), Confluenţe Literare (Bucureşti) şi Poeţii Noştri (Bucureşti).  
 
Reacţia pozitivă venită din partea cititorilor i-a dat imboldul necesar pentru a scrie poezii care acoperă o paletă largă de gen, de la poezia lirică, până la cea umoristică.  
 
Debutul editorial are loc în anul 2015, prin includerea unei selecţii de poezii lirice în volumul 13 al antologiei „Simbioze lirice” apărut la editura Anamarol. Au urmat apoi şi alte selecţii de poezii, incluse în volumul 14 al antologiei „Simbioze lirice” apărut la editura Anamarol şi în antologia 2015 „Limba noastră cea română” apărut la editura Starpress.  
 
Tot în anul 2015 participă la mai multe concursuri de poezie, calificându-se în etapa finală a concursului de poezie şi proză scurtă „Noi susţinem excelenţa!”, organizat de către revista Occidentul românesc.  
 
 
Ceea ce îşi doreşte este să împartă în continuare pasiunea sa cu cei care iubesc poezia şi să se bucure împreună cu ei de farmecul poeziei.  
Referinţă Bibliografică:
Mihai Manolescu / Mihai Manolescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1558, Anul V, 07 aprilie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Manolescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Manolescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!