AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  Mihai Iunian Gîndu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mihai Iunian Gîndu, născut la 21 iunie 1969, în Bucureşti.  
 
A descoperit lumea literelor în liceu, când a fost fascinat de “Poemele luminii” ale lui Lucian Blaga şi de nuvelele lui Franz Kafka. Ulterior, a descoperit şi alţi scriitori importanţi, precum Mircea Eliade, Hermann Hesse, Fiodor Dostoievski, Julio Cortazar, Virginia Woolf şi alţii.  
 
A debutat în revista braşoveană Astra, cu poemul în proză “Eram...”, iar în 1996 i-a apărut volumul de versuri “Alegerea celui singur”, la Editura Societăţii Scriitorilor Români.  
 
Ulterior, s-a orientat către genul proză scurtă, publicând în mediul online.  
 
Rostul prezenţei sale aici este de a atrage cititori prin lucrări care speră să-i mulţumească pe aceştia aşa cum şi pe el l-au încântat operele scriitorilor menţionaţi.  
 
Unul dintre citatele sale preferate îi aparţine lui William Faulkner, laureat al Premiului Nobel pentru literatură: “Nu te strădui să fii mai bun decât contemporanii sau predecesorii tăi. Încearcă să fii mai bun decât tine însuţi”.  
 
Referinţă Bibliografică:
Mihai Iunian Gîndu / Mihai Iunian Gîndu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1647, Anul V, 05 iulie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Iunian Gîndu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Iunian Gîndu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!