AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Corina Diamanta Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 26 din 26 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Mesajul din sticla
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
corinadiamanta@yahoo.com

 

Ceremonia noastră de nuntă a fost una neconvenţională – exact aşa cum ne dorisem Matt şi cu mine. Şi el şi eu mai fusesem căsătoriţi şi dădusem greş, tocmai de aceea am decis că de data aceasta va fi ceva diferit, ce va simboliza dorinţa noastră de a rămâne împreună pentru tot restul vieţii. Ne-am întâlnit cu pastorul şi invitaţii la răsăritul soarelui, pe malul dinspre Wisconsin al Lacului Michigan şi în loc să aprindem o lumânare care să semnifice unirea destinelor noastre, am lăsat să se înalţe spre cer câteva baloane, ca o eliberare de tot ce ne-ar mai fi legat de trecut. Apoi, am aşternut pe hârtie legămintele de căsătorie şi le-am introdus într-o sticlă, pe care, pentru a împărtăşi lumii întregi dragostea noastră, aveam să o încredinţăm apelor lacului, spre a o duce oriunde ar fi dorit.

Separat, notasem pe un bilet numele – Matt şi Melody Behrs, adresa, precum şi locul şi data căsătoriei – Farul de la Wind Point, 18 august. „Va fi interesant să descoperim unde se va opri”, am spus, încredinţându-i lui Matt sticla cu jurămintele, pentru a-i da drumul pe ape
Matt a aruncat sticla, însă vântul a adus-o înapoi, la picioarele mele. Am râs şi i-am spus să mai încerce o dată, dar lucrurile s-au repetat. „Cu norocul nostru, s-ar putea ca sticla asta să nu ajungă nicăieri”, m-am gândit, şi totuşi, după ce au părut că vor pluti pe loc, undeva, aproape de ţărm, legămintele noastre au pornit în derivă, spre larg, iar eu m-am întors către Matt. Un lucru era clar – mă puteam considera norocoasă că îl întâlnisem. Relaţia noastră începuse în urmă cu cinci ani şi îmi doream ca şi căsătoria să dureze. Era adevărat că undeva, în mintea mea, încă mai persista îndoiala că aş fi fost făcută pentru a mă căsători, însă în clipa de faţă nu îmi doream nimic altceva decât să aduc la tăcere toate gândurile negre ce îmi dădeau târcoale.
 

Trecuse deja o lună de la nuntă şi eram confortabil instalaţi în noul nostru cămin. Într-o dimineaţă, Matt s-a dus să verifice, ca de obicei, căsuţa poştală. Printre facturi, reclame şi cataloage de prezentare, am găsit o scrisoare, adresată lui Matt şi Melody şi având la expeditor un nume ce nu ne spunea nimic.
 

Intrigaţi, ne-am aşezat la masa din bucătărie şi am deschis plicul. Cineva gasise sticla cu legămintele noastre de căsătorie! Un cuplu o descoperise pe când îşi plimba câinii pe malul dinspre Michigan al marelui lac.

Însă lucrurile nu se opreau aici, pentru că, „şi noi ne-am căsătorit tot pe plajă, de partea aceasta a lacului”, a citit Matt cu glas tare, în timp ce eu îl ascultam, uluită. „Poate că nu o să vă vină să credeţi, dar la fel ca şi voi, am avut nunta tot pe 18 august, însă în urmă cu 28 de ani” se spunea mai departe în scrisoare, în timp ce eu simţeam că temerile mele de până atunci dispar asemenea unui fum. „Vă dorim tot binele din lume.”

 

 
(text preluat din revista Guideposts) 
  
Traducere şi adaptare: Corina Diamanta Lupu (corinadiamanta@yahoo.com )  
  
  
  
  
  

 
Referinţă Bibliografică:
Mesajul din sticla / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 26, Anul I, 26 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!