CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 724 din 24 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Mesaj de apreciere către autori, colaboratori şi cititori
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimaţi Autori, Colaboratori şi Cititori ai revistei Confluenţe Literare,  
 
Nu mă gândeam ca ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului să mă găsească în faţa unui calculator pe care să urmăresc nenumăratele mesaje de felicitare pe care le-am primit şi deopotrivă de apreciere a proiectului informatic şi media „Confluenţe Literare”. Nici în cele mai frumoase previziuni pe care le-am făcut cu privire la evoluţia proiectului nu am putut să intuiesc dăruirea şi abnegaţia autorilor care au contribuit cu articole de valoare şi scrise cu talent la conţinutul tot mai bogat al publicaţiei.  
 
De asemenea, nu pot să nu amintesc pe cititorii revistei, care cu răbdare şi perseverenţă au apreciat conţinutul articolelor publicate, comentând sau alteori votând ceea ce fiecare dintre autori s-a străduit să comunice prin intermediul cuvântului scris şi distribuit pe paginile proiectului „Confluenţe Literare”. Nu este simplu să exprimi aprecieri sau observaţii de valoare, lucru ce necesită timp şi experienţă, dar din fericire, majoritatea cititorilor s-au implicat pentru a ajuta pe autori în perfecţionarea conţinutului şi depăşirea momentelor de incertitudine prin care fiecare artist trebuie să treacă.  
 
Spun aceste lucruri, fiindcă este foarte dificil să compui cu adevărat, să îţi aşterni gândurile în scris, să construieşti un nou univers pornind de la elementele simple de limbaj, care prin alchimia compunerii ajung să genereze în timp structuri impresionate, stilizate prin şlefuiri repetate şi întărite printr-un conţinut tot mai durabil întărit prin experienţă, dăruire şi pasiune. De fapt, arta scrisului reprezintă un joc cu incertitudinea, imprecizia şi haosul, ducând uneori până la limită structurile ordinii prin definirea de noi tipare sau prin extinderea unor şabloane deja existente.  
 
Riscul de a cădea este enorm atunci când dai frâu liber creativităţii artistice, dar în acelaşi timp, numai aşa poţi avea şansa desprinderii de cotidian şi banal, de depăşire a orizontului plumburiu al prezentului în definirea unui univers de simţăminte, trăiri şi pasiuni gata să izbucnească vertical spre înaltul cerului. Acest extaz îţi aduce o bucurie mai fascinantă decât orice altceva şi din ea se revarsă prin migală şi modelare în amănunt rezultatul demersului artistic fie el poezie, proză, eseu sau orice altceva de acest gen.  
 
De aceea, stimaţi cititori, voi sunteţi cei care în cele din urmă aveţi şansa de a aprecia efortul şi talentul celor care cu dăruire şi pasiune îşi exprimă creativitatea prin iubire faţă de semeni şi univers, faţă de tot ce ne înconjoară şi mai ales, faţă de noi înşine. Fiindcă indiferent de gen, adevăratul demers artistic înnobilează pe cel care scrie şi pe cel care citeşte, aduce lumină, încurajare şi transmite trăire împreună cu o experienţă de valoare.  
 
Cuvântul care iubeşte, care palpită, trăieşte şi comunică emoţii autentice, este idealul către care tinde în cele din urmă orice autor în ceea ce scrie şi orice cititor în ceea ce caută. Şi tocmai de aceea, am speranţa ca acest proiect să se înscrie ca un mijloc valoros de unire a autorilor şi cititorilor în jurul oceanului nesfârşit al potenţialului creativ din care izvorăşte adevărata Literatură Română.  
 
Cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului, fie ca această flacără vie a cuvântului artistic să strălucească prin exprimarea celor mai alese sentimente pentru renaşterea spiritualităţii româneşti şi înaintarea culturii române în ciuda vicisitudinilor prezente!  
 
Vă doresc un Crăciun Fericit alături de cei dragi şi împlinirea tuturor dorinţelor!  
 
Cu mult drag,  
 
Octavian Lupu – Fondator Confluenţe Literare  
Bucureşti  
24.12.2012  
 
Referinţă Bibliografică:
Mesaj de apreciere către autori, colaboratori şi cititori / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 724, Anul II, 24 decembrie 2012, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!