CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 20 din 20 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Mesaj către utilizatori şi cititori
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este în principal prin intermediul conturilor de autor, dar în acelaşi timp anumite materiale sunt preluate spre editare în măsura în care acest lucru nu este posibil prin prima metodă.  
 
Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.  
 
 
Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.  
 
Dacă doriţi să ne scrieţi, să ne trimiteţi materiale pentru publicare sau pur şi simplu pentru a ne lăsa un mesaj, care ulterior va apărea în temele poştei redacţiei, vă rog să faceţi acest lucru pe adresa connex2008@gmail.com .  
 
Am o mare dorinţă ca paginile publicaţiei electronice Confluenţe Literare (confluente.ro) să aducă multă binecuvântare pentru toţi cei care doresc să promoveze valorile pozitive ale culturii şi spiritualităţii româneşti.  
 
Diversitatea materialelor prezentate nu ar trebui să conducă la tensiuni şi reacţii de nemulţumire, fiindcă pe de o parte s-a respectat intenţia autorilor în ceea ce au scris, fără a se interveni asupra materialului trimis, iar pe de altă parte trebuie să deprindem aptitudinea de a comunica, de a asculta opinia celuilalt pur şi simplu din dorinţa de a înţelege şi alte puncte de vedere.  
 
Scop şi intenţie  
 
Publicaţia electronică „Confluenţe Literare” (www.confluente.ro) a apărut din dorinţa promovării valorilor culturale autentice în ţară şi peste hotare contribuind la unitatea artiştilor de pretutindeni. Prin intermediul articolelor şi a materialelor audiovizuale prezentate, publicaţia „Confluenţe Literare” reuneşte o contribuţie de autor de pe întregul mapamond.  
 
Nevoia unei astfel de comunicări publicistice se desprinde din necesitatea conştientizării apartenenţei la spaţiul cultural autohton a persoanelor care au emigrat din ţară în diferitele perioade din istoria recentă. Idealul manifestat de către materialele publicate constă în renaşterea spiritualităţii autentice, promovarea valorilor culturale şi literar-artistice dincolo de frontiere.  
 
Prin utilizarea comunicării moderne prin intermediul Internetului, „Confluenţe Literare” reuşeşte să ajungă la dispoziţia celor interesaţi contribuind la renaşterea culturală şi literar-artistică a generaţiei prezente.  
 
Istoric  
 
„Confluenţe Literare” se constituie ca o etapă ultimă în evoluţia principiilor ce au stat la baza constituirii blogului creştin „Jurnal de studiu şi Rugăciune” în cursul anului 2005. La acea dată Octavian Lupu, editorul principal al publicaţiei „Confluenţe Literare” a alcătuit acest blog cu scopul de a complementa emisiunile radiofonice intitulate „Şcoala Cuvântului” şi „Jurnal de Studiu” difuzate de către postul „Radio Vocea Speranţei” – Bucureşti.  
 
Ca urmare a extinderii activităţii de publicare electronică prin colaborarea cu jurnalişti de marcă din diaspora românească, acest blog a evoluat devenind o publicaţie electronică sub numele „Conexiuni Creştine Contemporane” (www.conexiunicrestine.ro) în cursul anului 2007. În mod deosebit se menţionează colaborarea cu publicaţiile „Phoenix Mission” (www.phoenixmission.org) şi „Bruxelles Mission” (www.bruxellesmission.org) conduse de către jurnalistul american de origine română Octavian Curpaş din Phoenix, Arizona.  
 
Evoluţia mereu crescândă a publicaţiei „Conexiuni Creştine Contemporane” prin contribuţia de articole preponderent laice a condus la necesitatea modificării titulaturii în „Conexiuni Contemporane” (www.conexiunicontemporane.ro), acest lucru realizându-se în decursul anului 2011. În acest sens, a fost definitorie colaborarea cu jurnalistul australian de origine română George Roca din Sydney, New South Wales prin contribuţia de articole de o calitate deosebită furnizate de autori stabiliţi în diferitele părţi ale lumii.  
 
Astfel, s-a născut ideea unei noi abordări axate pe valori culturale autentice şi a apărut publicaţia „Confluenţe Literare” (www.confluente.ro) destinată renaşterii genului literar-artistic, fapt ce s-a realizat în luna martie 2011.  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Mesaj către utilizatori şi cititori / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 20, Anul I, 20 ianuarie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!