CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 670 din 31 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

MERSUL ÎN JURUL SINELUI - tabletă - CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

MERSUL ÎN JURUL SINELUI  

 

-tabletă-  

 

Mă ocolesc. Merg în cerc. Asud. Mă opresc să respir. O iau iarăşi din loc. Ajung. Tangenţial. Nu încă.  

Toată această vânzoleală în jurul sinelui nu e decât căutarea a ceva ce cred că există, dar nu se vede. Vreau să pipăi ce nu se vede. Vreau să mă ştiu. Să mă amuşin. Poate voi înţelege. Când nu merg, zbor. Un zbor pitic, precum al găinilor mamei, cu aripile retezate să nu sară gardul. Să nu mă îndepărtez de mine. Să nu mă înstrăinez. Să revin. Să cutreier din nou în jurul sinelui, precum în curtea pe care o măsuram cu pasul. E parcă un joc, de-a învârtitul, până mă simt ameţită. E o stare confuză.  

Drumul în jurul sinelui nu este drept. Are denivelări, suişuri şi coborâşuri. Trepte abrupte. Scări de aer. Bolovani. Are şi multe prăpăstii pe buzele cărora stau eu pe călcâie. Cât timp?  

Nu mă uit în jos, nici în sus. Nici dreapta, nici stânga, nici îndărăt. Doar înainte. Singura uitătură permisă. Cu dioptriile inimii.  

Am învăţat drumul. Aş putea să-l străbat chiar şi cu ochii închişi. Îl ştiu după numărul paşilor. De fiecare dată, alt număr. Scad, adun, înmulţesc, împart. Îmi iese cu cât.  

Staţiile sunt din ce în ce mai puţine. Uneori le ignor. Merg mai departe. Unde vreau să ajung?  

Unde alţii nicicând nu vor pătrunde.  

De multe ori sunt frântă. Dar nu pot să abandonez. Trebuie să văd ce-i înlăuntru.  

Sinele e pe butuci.  

Mă aşez pe unul. Contemplu. Ce frumos se vede de aici! Ce panoramă splendidă! Aş putea rămâne aşa, multă vreme.  

Sunt eu şi prietena mea, singurătatea. Noi două care ne ştim atât de bine una pe cealaltă.  

Singura mea.  

Nepreţuită.  

Ne luăm de mână. Până să pornim împreună trec câteva veacuri. Însă drumul străbătut împreună e neasemuit.  

CEZARINA ADAMESCU  

31 oct. 2012  

Referinţă Bibliografică:
MERSUL ÎN JURUL SINELUI - tabletă - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 670, Anul II, 31 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!