CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Antologie >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 355 din 21 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Memento

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Unei profesoare 
  
Prin codrul vechilor poveşti umblam, spărgeam fereşti, umblam sub teii-n floare, gândind la profesoare, iar vraja lunii se lipea de vraja mea, de vraja ta, mergeam mereu şi cum mergeam, la profesoare mă gândeam, privighetoarea îmi cânta, la toamnă ne-om vedea, de dragoste ea îmi cânta, de dragoste şi de saftea, de lacrimi, veselie, dor, eu nu sunt profesor. Priveam uimit cum un castel se înălţa din muşeţel, un sfinx năpraznic şi frumos stătea de pază mai în jos, nebune patimi scânteiau în albul ochilor, bau-bau era fiinţa, capul drept ea şi-l ţinea, avea şi piept, ea s-a trezit gemea, plângea, cu lacrimi de cristal, de stea, ea viaţa mi-a luat zicând, elevule, tu eşti prea blând, o, chin vrăjit, dureri cereşti, pe unde umbli azi, cum eşti? Sărutul ei mă nalţă-n cer, cu ghearele cele de fier mă sfâşie încet, încet, o, sfinx, din dascălii de ieri. 
  
Vârtej al diferenţei de lectori. Să nu scrii cu pană de gâscă. Asta spune o gâscă. Să scrii cu pixul, nefrixul, Styxul. Iată, băteam pe loc, pe computer, pe rock. Ar fi putut să-mi pară rău, dar ce ar spune D. Defoe ? Şi-aşa îmi este foarte rău, aici în într-un birou din hău, pentru iadul are chiar birouri, şefi şi mahări mari, iar Torquemada nu e fada, naiva, gingaşa Armada ce s-a-necat la sud de coasta enegleză, ca o ţaţă proastă. Pe Abulafia mă jur că nu mai scriu nimic de muri şi şi mure, de mauri şi de Othelo, hotelieri, îmi plac doar dascălii de ieri şi mai cu seamă profesoara ce-am sărutat-o prima oară.  
  
Boris Marian  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Memento / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 355, Anul I, 21 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!