CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Antologie >  Melancolia dinspre asfinţit

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

-COMENTARIU -  

Nu-mi este străin numele poetului Ion Machidon, nici Editura Amurg Sentimental, al cărui fondator este.
Domina sa prefaţează cartea altui poet, Constantin Mironescu, cu ,, Melancolia dinspre asfinţit,, editată la Ed.Amurg Sentimental, august 2013, Bucureşti. Prefaţa, transpusă în poezie este cuvântul cărturarului Ion Machidon, dascăl de vocaţie, eseist, poet, critic literar şi mentorul Cenaclului literar cu acelaşi nume ,, Amurg Sentimental,, . Smerit ca om şi rugător Celui de Sus, Ion Machidon, spune cu înţelepciune şi frumuseţe spirituală, cuvânt după cuvânt mamei noastre - glia strămoşească, mamei noastre cultura şi cărţilor ei, daruri captivante atunci când le citeşti.
Coperta I, este semnată de artistul-plastic Emanuela A. Ilea.
Constantin Mironescu a debutat editorial în anul 2008 cu volumul de poezii ,, Aproape de stele,,. Până la debut, domnia sa a scris peste 600 de poezii în vers clasic sau liber cu o tematică variată : de dragoste, de reflecţie sau frământări ale existenţei noastre.
A mai publicat următoarele cărţi: ,, Gând fără zăbrele,, în anul 2009
,, Hoţul de curcubee,, în anul 2010
,, La ceas de seară,, / ,, Hoinar în Ţara Gândului,, şi ,, Captiv în ghiocul iubirii,, în anul 2011
,, Poeme în clarobscur,, şi Fanta de lumină,, în anul 2012 .
A apărut în peste 20 de antologii închinate poeziei şi prozei.
Este membru al Ligii Scriitorilor din România şi al Societăţii Culturale ,, Destine,,.
În volumul de poezii ce poartă numele de ,, Melancolia dinspre asfinţit,, poetul Constantin Mironescu, continuă floreta strălucitoare a gândului şi cuvântului său dăruindu-le cu un sentiment arborescent spre citire. ,,Muguri zămizliţi dintr-o iubire interzisă se leagănă pe adieri feciorelnice ale unui pui de vânt stârnit de nişte reminiscenţe romantice într-o vreme în care Petrarca n-ar mai scrie sonete de iubire pentru Laura, şi nici Eminescu n-ar mai scrie versuri de iubire, inspirate de Veronica Micle,, . Poemele sale împodobite cu adieri muzicale astrale, adună pe nemăsurate mănuchiuri de flori – prolog pentru joaca vântului cu sentimentele noastre aşa cantr-un capriciu de Chopin sau Saint Sans.
Autorul revarsă cuvinte în mare bogăţie spre sfârşitul toamnei, cu frica de-a ajunge la capăt de drum, sperând totuşi ca o arcă…o simplă arcă: în ,, Arca poetului ,, să încapă toate cărţile din Biblioteca Academiei, o cărămidă – două din Arcul de Triumf, Gânditorul de la Hamangia şi tot ce-o mai fi din alte opere de artă. Miraculoasele gânduri, sunt dorinţele carismatice ale autorului neînţeles uneori.
,, Mă consolez însă cu ideia / că am păstrat o bucată de dragoste / de pe vremea când iubeam oamenii / şi am ascuns-o undeva, adânc, în sufletul meu…/ aşa, ca pe amintire. ,,.
totul curgând din cerul albastru, printr-o nostalgie pastelată:
,, Aşa că visez în continuare să mă arunc curcubeu peste pământ - deşirat în mii de fire pe o geană de lumină de o pasăre măiastră, de foc. ,,
Citind pe rând poemele lui Constantin Mironescu, te electrizează punându-te în mişcarea gândirii ;
,, Nimic nu mă atinge, / nimic nu-mi trezeşte interesul…/ mi-am concediat gândurile, / de visuri, nici vorbă - / am rămas singur cu liniştea mea / şi plutesc, plutesc uşor pe o pernă de aer / spre zările senine…,,
Nu sunteţi singur ! Poezia vă este interlocutoarea, arătându-vă spiritual plin de energie, zugrăvindu-vă sufletul, ca pe-o icoană.  

Referinţă Bibliografică:
Melancolia dinspre asfinţit / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 988, Anul III, 14 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!