CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 467 din 11 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

MEDITAŢIE ÎN MIERCUREA SFÂNTĂ: NICĂIERI, OMUL... (CEZARINA ADAMESCU)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MEDITAŢIE ÎN MIERCUREA SFÂNTĂ 
  
NICĂIERI, OMUL... 
  
Nicăieri omul nu se simte mai bine decât atunci când se cuibăreşte în braţele lui Dumnezeu. Vorba: „Ca-n sânul lui Avraam” – acest lucru vrea să-l zică. Sânul lui Dumnezeu este cel care-l apără şi-l protejează pe om de toate primejdiile din lume. Chiar şi de el însuşi. O dată ajuns acolo, trebuie să faci totul ca să-ţi păstrezi locul cald şi bun pe care l-ai dobândit prin curăţenia vieţii, smerenie, iubire, răbdare, îngăduinţă şi prin faptele bune. Vai de omul căzut care nu mai găseşte puterea să se ridice până la pieptul Creatorului său! 
  
El nu-şi va găsi nici starea, nici locul, niciodată în lume. Nicăieri nu se va putea simţi, aşa cum s-a simţit în cuibuşorul braţelor divine! Poate că, pântecul matern e o slabă imagine a ceea ce simte fătul. Lichidul acela amniotic, călduţ şi protector care-i serveşte drept casă, vreme de nouă luni şi îl hrăneşte prin cordonul miraculos, cu ceea ce are mămica mai bun. 
  
O dată ieşit la lumină, cu greu va putea să mai găsească acea stare de plutire imponderabilă în apa maternă. De aceea va fi veşnic neliniştit, până când nu va afla iarăşi, Edenul dintâi, din care-i rămân doar câteva amintiri ca nişte avataruri. 
  
Dar, ca să-ţi păstrezi locul, trebuie să rămâi curat şi iluminat, aşa cum ai fost după scalda Sfântului Botez, cu apă şi mir, devenind un copil al lui Dumnezeu care tinde să fie, atunci când va fi vremea, un copil al Paradisului. 
  
În aceste zile binecuvântate, să fim cu luare aminte la ceea ce avem de făcut, ca să nu ne pierdem această sublimă calitate pe care am primit-o prin Sfântul şi Primul Sacrament, cel care deschide Poarta intrării în Duh Sfânt, înveşmântat în albul care ne va proteja de orice rău trupesc şi sufletesc şi ne va număra printre acei fericiţi moştenitori ai Împărăţiei Cerurilor. 
  
11 aprilie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MEDITAŢIE ÎN MIERCUREA SFÂNTĂ: NICĂIERI, OMUL... (CEZARINA ADAMESCU) / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 467, Anul II, 11 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!