CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Medicii neurochirurgi din Arizona dispun de un microscop care măreste câmpul vizual pentru chirurgia pe creier şi pe coloană
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Specialiştii în neurochirurgie de la spitalul Banner Boswell Medical Center din oraşul Sun City, Arizona, dispun în prezent de o nouă tehnologie avansată cu ajutorul căreia este mărit câmpul vizual pentru microchirurgia pe creier şi pe coloană. Microscopul de înaltă definiţie aflat în dotarea centrului medical a fost achiziţionat pentru suma de 313.000 USD, cu sprijinul contribuţiilor comunitare primite prin intermediul Sun Health Foundation. Noul microscop este utilizat în peste 60% din cazurile de intervenţii neurochirurgicale de la Banner Boswell Hospital.  

Microscopul de înaltă definiţie a făcut posibilă o intervenţie complexă pe coloană  

Dr. John Wakely, din oraşul Peoria, Arizona, medic internist la Banner Boswell Medical Center şi la Banner Del E. Webb, a beneficiat recent, în calitate de pacient, de avantajele utilizării noului microscop. Dr. Wakely a suferit o laminectomie cervicală posterioară, intervenţie chirurgicală realizată de medicul neurochirurg David Pootrakul, de la acelaşi centru medical. Acesta s-a folosit în timpul operaţiei de microscopul de înaltă definiţie şi spune că „o astfel de intervenţie ar fi fost imposibilă fără acest aparat. Microscopul oferă precizia şi exactitatea necesare pentru desfăşurarea unor proceduri complexe craniene şi pe coloană.”  


 

 

 

De aproximativ un an, dr. John Wakely suferea de dureri şi slăbiciune în braţul drept. Ca urmare, acesta a fost nevoit să abandoneze golful, să renunţe la îndeplinirea diferitelor treburi gospodăreşti în jurul casei şi să înceteze să mai ofere o mână de ajutor la antrenamentul echipelor de sport din care face parte fiul său. Întrucât tratamentul s-a dovedit complet ineficient, intervenţia chirurgicală rămânea singura soluţie pentru dr. Wakely. Imediat după operaţie, dr. John Wakely a declarat că „durerea din braţul drept s-a diminuat semnificativ”. Se estimează că într-o lună de la operaţie, pacientul se va recupera complet.  

Microscopul de înaltă definiţie – un prim pas spre un nou centru de excelenţă în neurochirurgie  

Printre avantajele prezentate de noul microscop, avantaje de care dispun atât medicii cât şi pacienţii, se numără monitorul de înaltă definiţie, cu o lăţime de 24 de inchi, care afişează imaginea văzută de chirurg prin lentile oculare şi poate capta chiar imagini video. De asemenea, cu ajutorul acestui microscop, chirurgii pot realiza angiograme intraoperative pentru vizualizarea circulaţiei sângelui în creier, în cazul pacienţilor ce urmează să fie operaţi de anevrism. Aparatul face ca durata operaţiei să se reducă şi scade riscul infecţiilor. În plus, cu ajutorul acestui microscop, medicii care asistă la operaţie sau asistentele pot vizualiza zona pe care se face intervenţia chirurgicală, în timpul procedurii.  

„Suntem recunoscători pentru acest nou microscop chirurgical”, ne-a mărturisit dr. Jesse Babbitz, MD. „Într-un sens mai larg, acest aparat este o parte a drumului nostru către realizarea unui nou centru de excelenţă în neurochirurgie”, a conchis el.  

 

Octavian Curpaş  

Phoenix, Arizona  

iunie 2010  

Referinţă Bibliografică:
Medicii neurochirurgi din Arizona dispun de un microscop care măreste câmpul vizual pentru chirurgia pe creier şi pe coloană / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 264, Anul I, 21 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!