CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 119 din 29 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

MEDALION LITERAR „NICIODATĂ TIMPUL NU SE UITĂ”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cenaclul „Artur Silvestri” 
  
Joi, 28 aprilie, orele 17, la Cercul Militar, a avut loc şedinţa Cenaclului literar „Artur Silvestri” al Ligii Scriitorilor ,filiala Cluj. Şedinţa a fost deschisă de prof. Antonia Bodea, preşedinta cenaclului care a subliniat scopul şedinţei şi ordinea de zi. Apoi a dat cuvântul scriitorului Al. Florin Ţene care a vorbit pe scurt despre noile apariţii editoriale datorate filialelor Ligii Scriitorilor din Focşani, Iaşi, Constanţa, Bucureşti şi Timişoara. Printre care primul Anuar al Ligii Scriitorilor apărut în colaborare cu filiala Banat. 
  
În cadrul şedinţei a avut loc medalionul literar „Niciodată timpul nu uită”, dedicat poetului „pătimiri noastre”, de la a cărei naştere s-au împlinit 130 de ani şi 73 de la trecerea lui Octavian Goga în eternitate. La început Antonia Bodea a vorbit detailat şi analitic despre viaţa şi opera poetului al cărui spirit îl simţim ori de câte ori vizităm Muzeul din Ciucea. Iulian Patca a adus noutăţi despre viaţa lui Octavian Goga, citându-l pe istoricul Gheorghe Bodea, autorul cărţii „Înveşnicirea” în care publică elogiul adus Poetului de Ilie Rădulescu.Vorbitorul, subliniind faptul că autorul volumului „Din umbra zidurilor”, care a fost un ziarist incisiv, spunea: „Când cade Ciucea cade Ardealul”. 
  
În continuare a urmat un recital poetic din poeziile lui Octavian Goga, intitulat „La noi”. Au citit poezii din opera poetului omagiat şi din creaţiile proprii, scriitorii:Ioan Benche, Raveca Vlaşin, Gheorghe Şoptirean, Al.Florin Ţene şi Maria Racolţea. 
  
Înainte de închiderea şedinţei s-au discutat probleme organizatorice privind revista „Agora Literară” şi stadiul de lucrulu la „Dicţionarul Ligii Scriitorilor Români”. 
  
Viitoarea şedinţă din data de joi, 26 mai a.c., va fi dedicată poetului Lucian Blaga, iar medalionul literar „Cu toate pânzele sus” va găzdui pe Ionel Andraşoni, prezentat de Antonia Bodea. 
  
Cenaclul Artur Silvestri 
  
Cluj-Napoca 
  
28 aprilie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MEDALION LITERAR „NICIODATĂ TIMPUL NU SE UITĂ” / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 119, Anul I, 29 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!