CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sorin PETRACHE         Publicat în: Ediţia nr. 288 din 15 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Marturia crestina prin slujirea aproapelui
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 Biserica creştină baptistă Curtici a găzduit, în perioada 25-26 martie, Conferinţa Naţională a Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România (UBCBR). „Mărturia baptistă prin slujirea aproapelui” a fost îndemnul care a guvernat lucrările acestei Conferinţe la care au participat aproximativ 500 de delegaţi şi pastori din bisericile Cultului Creştin Baptist din România. Invitat de onoare a fost poetul Nicolae A. Aniţei, primarul oraşului Curtici (Arad) care a subliniat în cuvântarea de salut: „Mulţumesc Bunului Dumnezeu că existaţi!”
 
  
În cadrul Conferinţei Naţionale a Cultului Creştin Baptist, timp de două zile, au fost prezentate şi s-au analizat rapoartele Comitetului executiv şi Execuţia bugetară, s-a supus la vot descărcarea de buget pentru anul 2009 şi a fost votat bugetul pentru 2010, au avut loc discuţii pe diferite teme şi proiecte care au ca numitor comun viziunea UBCBR – „Fiecare baptist este un misionar!” şi au fost lansate trei propuneri de moţiuni care urmează să fie înaintate Parlamentului României. Sesiunea a VII-a de lucrări, prin Serviciul divin, a încheiat lucrările Conferinţei Naţionale a UBCBR din acest an.
  
Delegaţii Conferinţei Naţionale a UBCBR au votat în unanimitate Proiectul de Moţiune privind modificarea Articolului 48 (alin.1) din Constituţia României în sensul ca, pe viitor, căsătoria liber consimţită să aibă loc între soţi, bărbat şi femeie, fapt care trebuie stipulat coerent şi cu exactitate. Un alt Proiect de Moţiune votat în unanimitate, are în vedere legiferarea, la nivel naţional, a Zilei de Rugăciune. Ultimul Proiect de Moţiune supus votului Conferinţei Naţionale a UBCBR are în vedere modificarea Legii Cimitirelor care, pe viitor, trebuie să fie în concordanţă cu Statutul, drepturile şi libertăţile Cultului Creştin Baptist care, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare este egal cu celelalte culte religioase recunoscute, atât în faţa legii cât şi în faţa autorităţilor. Toate cele trei moţiuni vor fi înaintate Parlamentului României. 
  
Ajutor pentru Haiti 
Prof. Univ. Dr. Otniel Ioan Bunaciu, Preşedintele UBCBR, pro-rectorul Institutului Teologic Baptist din Bucureşti (ITB) şi decan al Facultăţii de Teologie Baptistă din cadrul Universităţii Bucureşti, pastor al Bisericii Providenţa din Bucureşti şi al primei Biserici creştine baptiste de chinezi din Capitală, prin raportul prezentat şi cuvântările susţinute în faţa delegaţilor, a mulţumit lui Dumnezeu pentru protecţia şi călăuzirea acordate în anul 2009 şi a subliniat implicarea deosebită, constructivă şi responsabilă a angajaţilor şi a colegilor săi din Comitetul Executiv şi din Consiliul UBCBR. În anul 2009, baptiştii au sărbătorit 400 de ani de istorie baptistă, eveniment marcat prin evenimente deosebite în comunităţile din Caraş-Severin, Timişoara, Valea Crişului, Bucureşti, Arad, Bihor şi de Convenţia Maghiară. Cultul Creştin Baptist din România susţine în prezent un misionar indigen în Tadjikistan, un misionar care sprijină lucrarea din Serbia, susţine în mod special lucrarea surorilor din cadrul uniunii şi a virat organizaţiei Baptist Worl Aid pentru victimele cutremurului din Haiti fonduri de ajutorare în valoare de 49.600 dolari. Mai mult, împreună cu baptiştii din Convenţia Maghiară din România, UBCBR a tradus careta biografică a misionarului baptist Mihai Cornea (Mihaly Kornya) care, în anul 1875, a pornit din Salonta Mare lucrarea de evanghelizare din Transilvania. Şi-au mai prezentat raportul de activitate pastorul Ionel Tuţac, Secretarul general al UBCBR (Timişoara), Prof. Univ. Dr. Paul Negruţ, Vicepreşedintele cu educaţia biblică al UBCBR, rectorul Universităţii Emanuel şi pastor al Bisericii creştine baptiste Emanuel din Oradea, pastorul Ilie Cornel Tinco, Vicepreşedinte al UBCBR, pastorul Timotei Rusu Secretar general adjunct al UBCBR, ec. Tincu Marin, contabilul şef al UBCBR şi director al Casei de Pensii şi ajutorare a Cultului Creştin Baptist din România. 
  
Unitate în diversitate 
Şi-au mai prezentat activitatea şi proiectele pentru anul 2010 consilierul juridic Salonica Taloş, Ruben Ologeanu, redactorul şef al revistei UBCBR - „Creştinul azi” şi Alexandru Vlaşin, coordonatorul Departamentului de Misiune din UBCBR. La lucrările Conferinţei au mai participat, alături de cei aproximativ 500 de delegaţi şi păstori din Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, profesori universitari din cadrul ITB Bucureşti, printre care şi Prof. univ. Dr. Vasile Talpoş, rectorul Institutului Teologic Baptist, invitaţi din Serbia, Statele Unite ale Americii şi din cadrul Convenţiei Baptiste de Sud. Delegaţia din judeţul Bihor a fost numeroasă, fiind prezenţi la lucrările Conferinţei Naţionale pastorul Florin Negruţ, Preşedintele Comunităţii Baptiste din Oradea (CBO), pastorul Gheorghe Pădure, Vicepreşedintele CBO, pastorul Petrică Vidu de la Biserica Emanuel din Oradea, pastorii Aurel Galchiş şi Florin Cociubei din Salonta, numeroşi pastori bihoreni precum şi Comunitatea creştinilor baptişti maghiari din Oradea reprezentată de pastorul Kovacs Gyula, vicepreşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste Maghiare din România şi Preşedinte al Centrului de Misiune Oradea. Au fost invitaţi la Curtici, alături de creştinii baptişti români şi fraţii maghiari din bisericile baptiste maghiare din România slujiţi de Preşedintele Uniunii (Convenţiei) Bisericilor Creştine Baptiste Maghiare din România, pastor Gergely Istvan şi de pastorul Josef Kovacs, Secretarul general al Convenţiei Maghiare. 
 
Prof. Univ. Dr. Otniel Ioan Bunaciu, Preşedintele Cultului Creştin Baptist din România a coordonat lucrările Conferinţei Naţionale a UBCBR 2010 
Referinţă Bibliografică:
Marturia crestina prin slujirea aproapelui / Sorin PETRACHE : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 288, Anul I, 15 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Sorin PETRACHE : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin PETRACHE
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!