AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  


Autor: Marius Nanu         Publicat în: Ediţia nr. 1384 din 15 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Marius Nanu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Marius Nanu s-a născut la 13 noiembrie 1948, în oraşul Marghita, jud.Bihor. A absolvit Liceul teoretic din oraşul Câmpia Turzii, jud.Cluj. În liceu era considerat nr.1 la literatură şi se părea că nimic nu-l va opri să urmeze facultatea de ziaristică. A triumfat, în cele din urmă, pasiunea pentru biologie şi dragostea pentru animale şi a optat pentru Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj Napoca, pe care a absolvit-o în anul 1972. În facultate a fost unul dintre membrii fondatori ai cenaclului literar "Octavian Goga". După absolvire, a lucrat ca specialist în duverse unităţi (C.A.P., I.A.S., Farmavet).  

Creaţii literare: "Cântecul sirenelor albastre", Editura Star, 1998 şi "Vipera blondă", Editura Tipomur, 2002  

Referinţe critice: Ana Cosma în "Scriitori mureşeni", 2000; Maria Dorina Paşca în ziarul "Mureşul", 2002; Lazăr Lădariu în "Cuvântul Liber", 2003; Liviu Precup în "Cuvântul Liber", 2003.  

Începând cu anul 2010, Marius Nanu devine colaborator al cotidianului "Cuvântul liber", în care a publicat peste 40 de articole cu tematică istorică, geografică, filosofică şi religioasă, pe care autorul intenţionează să le publice într-un volum cu probabilitate de apariţie în anul 2015.  

Referinţă Bibliografică:
Marius Nanu / Marius Nanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1384, Anul IV, 15 octombrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marius Nanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marius Nanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!