CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Marina Glodici         Publicat în: Ediţia nr. 874 din 23 mai 2013        Toate Articolele Autorului

Marina GLODICI - SĂ VORBIM DESPRE DUMNEZEU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am observat, de-alungul anilor (şi cred că nu sunt singura în acest sens), că oamenii sunt dispuşi să abordeze orice subiect fără nicio reţinere. Însă, când deschizi discuţia despre Dumnezeu încep să fie reticenţi, suspicioşi, chiar sarcastici unii dintre ei, abandonând imediat şi detaşat ideea existenţei lui Dumnezeu. Unii spun: „Da, există Dumnezeu, cred în El”, dar delimitându-şi viaţa de El, considerând lucrurile religioase un domeniu separat.  
 
Pe vremea regimului trecut dacă vorbeai despre credinţă şi despre Biblie, erai tras la răspundere pentru „misticism, propagandă religioasă” şi erai disciplinat în multe feluri. Îmi amintesc de un coleg care auzise că sunt credincioasă şi m-a întrebat: „Nu vă e ruşine să mergeţi la biserică? Vedeţi că ăştia nu prea suportă oamenii principiali!” I-am răspuns foarte sincer şi calm: „De ce să îmi fie ruşine? Sunt fericită şi împlinită pentru că eu am găsit un Lider pe care să-l urmez, adică pe Isus Hristos care a trasat Calea, a arătat Adevărul şi a dăruit Viaţa tuturor prin dragoste şi compasiune. El e cel mai mare Domn şi va rămâne mereu Regele regilor şi Domn al Domnilor”. N-am să uit niciodată faţa acelui tânăr cu două facultăţi şi înzestrat de Dumnezeu, cum s-a luminat şi mi-a spus că a fost o adevărată plăcere să vorbim despre Dumnezeu. Era derutat şi dezamăgit de „omul nou” pe care oamenii vor să-l creeze fără Dumnezeu şi puterea Lui.  
 
Chiar şi astăzi, când cel puţin spunem că avem libertatea de conştiinţă, unii se simt jenaţi, dacă spui: „Dumnezeu să te binecuvânteze!” De ce oare? Este greu să îţi dai seama că suntem creaţi de El şi nu putem ignora existenţa Lui? Sunt mulţi supăraţi din cauza nedreptăţilor şi a celor care spun că sunt creştini şi nu sunt? Credeţi că Dumnezeu este vinovat pentru că oamenii aleg să se detaşeze şi să Îl părăsească? Dacă excluzi din viaţă însăşi Viaţa, cum să mai trăieşti cu adevărat? Da. Unii ne greşesc, dar asta nu înseamnă că Dumnezeu a voit asta, ci a îngăduit pentru a-ţi testa atât tu, cât şi El, credinţa şi hotărârea. Unii sunt atât de poticniţi încât se îndoiesc de existenţa lui Dumnezeu şi refuză să mai meargă la vreo biserică, se însingurează sau caută mijloace de distracţie pentru a uita că Dumnezeu poate da adevărata odihnă, liniştea şi desfătarea sufletească şi spirituală. El ne-a dat Mângâitorul - Duhul Adevărului, adică Duhul Sfânt aici pe pământ să ne călăuzească pe cale până la sfârşitul veacurilor.  
 
Să vorbim despre Dumnezeu! V-aţi plictisit cumva dragii mei cititori? Mi-ar părea rău să vă fi plictisit. Şi ştiţi de ce? Este subiectul cel mai constructiv pentru toţi şi aducător de speranţă şi împlinire. Ne place să spunem că avem un singur Dumnezeu - Creator, dar nu toţi Îl urmează. Specialiştii susţin, că depinde cu ce îţi hrăneşti mintea pentru că aceea eşti. Spun cu regret că de fiecare dată când aud discuţii deşarte despre viaţa personală a altora (consider josnicie), sau sex (deşi intimităţile nu se discută decât într-o manieră educativă şi adecvată societăţii umane şi la momentul oportun) simt o risipă a timpului nostru pământean şi o undă a decăderii morale de care suntem vinovaţi cu toţii pentru că o tolerăm. Când ne întâlnim, ar fi bine să vorbim despre lucruri care să ne edifice sufleteşte, care să ne întărească credinţa, nădejdea şi dragostea noastră faţă de oameni şi faţă de Tatăl nostru ceresc. Nu suntem uitaţi şi singuri.. Ochii Părintelui nostru Sfânt sunt întotdeauna îndreptaţi spre noi şi fiecare este iubit în mod unic, personal şi chemat pe nume, invitat în Casa Lui, îndiferent la ce confesiune suntem. Fericirea este apropierea de Dumnezeu, spune psalmistul în Biblie. Dumnezeu nu e ultima alternativă ci este unica soluţie şi răspunsul tuturor întrebărilor de pe pământ. Problema este că, trebuie să avem o întâlnire personală după ce îl căutăm din toată inima. Doar aşa putem rămâne statornici în credinţă, fără să cădem de oboseala poticnirilor şi dezamăgirilor. Fără Dumnezeu nu putem face nimic care să dureze şi să aibă binecuvântarea. Haideţi să ne placă să vorbim despre Dumnezeu şi cu El, atât când suntem doi sau mai mulţi. Câtă pace, binecuvântare şi linişte sufletească veţi dobândi! Şi ce dacă unii râd şi sunt neomenoşi? Să ne fie milă de ei... pentru că sfârşitul lor va fi tragic... Bine ar fi să se trezească până nu e prea târziu. Şi ce dacă sunt intelectuali şi ştiu multe? Înţelepciunea Lui Dumnezeu este curată, uşor de înduplecat, plină de compasiune şi iertătoare. De la El primim toate. Şi de aceea să venim cu toţii la El şi să ne adăpostim sub aripile Sale ocrotitoare ca nişte copii adevăraţi ai Săi.  
 
Să vorbeşti despre Dumnezeu este o mare responsabilitate! El este cea mai mare Autoritate dar si Absolută din Univers. Slava şi cinstea i se cuvin numai Lui! De aceea, să fim pioşi şi să Îl recunoaştem pe El. În ce credeţi? Citiţi Biblia şi veţi avea subiecte de discuţie atât de frumoase! „Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; şi crezând, să aveţi viaţa veşnică în Numele Lui” (Evanghelia după Ioan, capitolul 20, versetul 31).  
 
Aşadar, haideţi să nu ne ruşinăm de Evanghelia Lui Dumnezeu, şi să avem răbdare cu cei care duc o viaţă duplicită sau au o atitudine frivolă. Să nu ne supărăm pe Dumnezeu sau să nu îl ignorăm. Doarece El ne va da fericirea vieţii veşnice, a libertăţii, a echilibrului şi a unei vieţi trăite cu folos şi pentru binele şi mântuirea altora.  
 
Marina GLODICI  
Cluj-Napoca  
20 mai 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marina GLODICI - SĂ VORBIM DESPRE DUMNEZEU / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 874, Anul III, 23 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!