CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Marina Glodici         Publicat în: Ediţia nr. 1130 din 03 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

Marina GLODICI - SĂ AVEM O INIMĂ NOUĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Începe o nouă viaţă?Un an nou? O lună sau o zi din calendar ? O clipă păşeşte cu hotărâre şi vrea să ne depăşească? Şi dacă aceste lucruri se petrec instantaneu, de ce nu am dori să avem şi o inimă nouă cu care să pornim în călătoria noastră pământeană şi să începem aşa fiecare dimineaţă plină de îndurările lui Dumnezeu care nu se sfârşesc şi se înnoiesc în mod tacit şi generos în univers?  
 
Inima omului este centrul vital al corpului, iar spiritual acolo se întâlnesc sentimentele, voiţa şi intelectul, care împreună iau decizii. Într-o zi cineva şi-a întrebat prietenul cum de poate suporta atâtea probleme în viaţă. Acesta i-a răspuns că în fiecare zi începe de la început, uitând ce a fost în trecut, se avântă cu speranţă în viitorul care este controlat doar de provindenţă, descătuşându-şi sufletul de orice deşertăciune şi lepădând tot ce înseamnă răutate, invidie şi ranchiună. Liber de absolut toate ambiţiile josnice care pot fi ca nişte pietre de moară legate de gât care, vrei, nu vrei, te scufundă în egoism, laşitate şi întunericul urii şi al rebeliunii şi ignoranţei faţă de Dumnezeu.  
 
Îmi amintesc de oameni de pe paginile Sfintei Scripturi cu care Dumnezeu s-a lăudat. Deoarece ei au ales să aibă o inimă după cea a lui Dumnezeu. Iată ce se spune despre omul de afaceri Iov: "Era în ţara Uţ un om care se numea Iov. Şi omul acesta era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu şi se abătea de la rău". El se trezea dis de dimineaţă şi se ruga pentru familia sa , deşi era "cel mai de vază din toţi locuitorii Răsăritului". Şi acest lucru "avea Iov obicei să facă". Iată ce început minunat avea acest om bogat şi distins în fiecare început de zi. Oare ce fac oamenii noştri de afaceri contemporani când se trezesc? Mă rog, să aleagă să fie de partea lui Dumnezeu mereu şi să rămână curaţi la suflet.  
 
A rămas înaintea Domnului Dumnezeu pentru veşnicie, împăratul David cu adevărat om după inima lui Dumnezeu. Şi ştiţi de ce? A ştiut să fie modest toată viaţa lui, când a păcătuit a ştiut să se pocăiască şi să ceară iertarea pe care a primit-o şi nu a ales niciodată calea răzbunării. S-a purtat cu dreptate şi cu dragoste chiar şi faţă duşmanii săi. Întotdeauna mijlocea pentru popor în faţa lui Dumnezeu şi a trăit mereu cu valorile Lui, promovându-le până în ultima clipă a vieţii sale. Doamne, ajută conducătorilor contemporani şi politicienilor noştri şi nouă, tuturor, să trăim şi să alegem modul de trai ale acelora care au luptat pentru binele întregului popor şi au ţinut vie flacăra credinţei ştiind că fără Dumnezeu nu se poate realiza nimic statornic pe acest pământ! Un alt exemplu elocvent de credinţă în Dumnezeu este împărăteasa Estera. Modestă şi curajoasă, nebazându-se niciodată pe frumuseţea ei, a ştiut să postească, să se smerească să ştie că toate lucrurile pe care le are, le-a primit de la Creator pe al cărui ajutor spiritual şi material a mizat. A fost învingătoare? Da! Citiţi, dragii mei cititori cartea şi veţi vedea mâna Domnului cum a scris istoria prin această distinsă şi bună femeie!  
 
Ce bine ar fi să renunţăm la judecata altora şi fiecare să se analizeze pe sine! Dacă avem o inimă bună, plină de îndurare şi generozitate în care domneşte dragostea de semeni, atunci : Slavă Domnului! Dar dacă nu, atunci să cerem de la Dumnezeu puterea de a ne transforma prin "înnoirea minţii" noastre. Să cerem o logică nouă, o voinţă şi o dragoste statornică şi eternă. Ceea ce înseamnă şi un proces de regenerare spirituală.  
 
Putem, noi, oare să ajungem la o stare plăcută lui Dumnezeu? Da! În primul rănd, pentru a căpăta o inimă nouă, trebuie să ne smerim în faţa Creatorului şi să recunoaştem că îi aparţinem, că am păcătuit şi să cerem iertarea prin jertfa Domnului Isus care a ispăşit pedeapsa pentru vina noastră. Nu e greu! Trebuie să recunoaştem că prin forţele noastre proprii suntem falimentari, deoarece "păcatul ne înfăşoară lesne". Duhul Sfât poate să ne dea forţa să alegem mereu să fim buni, iertători, modeşti şi generoşi. Nimeni nu poate fi bun prin el însuşi. Doar cu ajutor divin. În orice întreprindem trebuie să cerem intervenţia lui Dumnezeu. Iar atunci când mâna Sa sfântă scrie istoria vieţilor noastre, cu siguranţă vom fi mai mult decât biruitori în tot ce vom face în fiecare clipă de pe pământ.  
 
Marina GLODICI  
Cluj-Napoca  
1 ianuarie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marina GLODICI - SĂ AVEM O INIMĂ NOUĂ / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1130, Anul IV, 03 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!