CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Marina Glodici         Publicat în: Ediţia nr. 1080 din 15 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Marina GLODICI - EDIFICAREA CREDINŢEI ŞI A RELAŢIILOR SOCIALE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt convinsă că fiecare dintre noi are nevoie de veşti bune. De ştiri din care să aflăm lucruri minunate legate de împliniri şi succese. Chiar printre atâtea piedici şi împotriviri, oamenii care se încred în Dumnezeu ajung să înfăptuiască planuri măreţe care să producă bucurii şi să fie o mărturie pentru toţi cei din jur. Suntem în pragul unor sărbători de iarnă care aduc cu ele speranţe, bucurii pentru majoritatea dintre noi. Şi ne pregătim într-un fel sau altul să le întâmpinăm cum se cuvine, cu sufletul mai blând, mai generos, mai altruist. Însă, eu am să vă recomand să lucraţi la edificarea credinţei în Dumnezeu şi a relaţiilor sociale, precum şi la la clădirea bisericii lăuntrice, „obiective" spirituale care au suferit atacuri şi spărturi în timpul anului şi de ce nu, chiar de-alungul vieţii.  
 
De curând am recitit cartea Neemia din Biblie, pe care o recomand cu căldură să o citiţi cu atenţie şi veţi învăţa şi dumneavoastră alături de mine multe din istoria vieţii acestei căpetenii ale poporului lui Israel. Neemia ocupa o poziţie socială deosebită. Era paharnicul împăratului Artaxexe al Persiei cu care avea o relaţie foarte bună. Dar în ciuda acestor lucruri, el tânjea după ţara lui. Văzând zidurile dărâmate ale Ierusalimului, acest profet plânge pentru cetate şi se roagă cu smerenie lui Dumnezeu pentru ajutor. În urma unor demersuri, împăratul îl numeşte dregător peste ţara lui Iuda şi îi acordă dreptul de a reface zidurile cetăţii Ierusalimului. Neemia cercetează avariile zidurilor, îmbărbătează poporul şi cu o mare credinţă în Dumnezeu, demarează lucrările de reabilitare.  
 
Între timp, duşmanii poporului din Iuda, „văzând că n-a mai rămas nicio spărtură" , au trimis după Neemia, vrând să îi facă rău. I-au scos zvonuri că vrea să fie rege şi l-au ameninţat că îi strică relaţia cu împăratul Artaxexe, demersuri menite să îl intimideze. Au mituit pe unii dintre prooroci să îl deruteze de la conducerea construcţiei, vrând să îi strice chiar reputaţia de care se bucura ca şi lider numit de impăratul Persiei. Dar profetul şi dregătorul Neemia rămâne integru şi hotărât în munca sa până la sfârşit, anulându-le cu demnitate planurile celor răi şi încrezându-se în Dumnezeul Cel Atotputernic.  
 
Dragii mei, Dumnezeu ne cheamă la unitate. Trebuie să ne reparăm toate „spărturile" atât din zidul credinţei noastre cât şi din cel al relaţiilor noastre sociale. Ce trebuie să facem? Să analizăm legăturile noastre unii cu alţii, să vedem dacă sunt corecte şi cu adevărat profunde. Nu de faţadă! Doar pentru că e o sărbătoare vom poza, aşa de ochii lumii, să fim amabili, iar apoi vom continua cu răutăţi şi dispreţ care pot reprezenta fisuri mari şi prilejuri date celor răi de a dărâma unitatea şi armonia dintre membrii societăţii. Şi până la urmă, vor facilita câştigul răului asupra binelui, dacă nu vom fi curaţi şi buni la suflet aşa cum ne-o cere Dumnezeu, nu numai de sărbători, ci în fiecare zi a vieţilor noastre.  
 
Aşadar, haideţi să evaluăm eventualele rupturi mai mult sau mai puţin vizibile, privind relaţiile dintre noi şi Dumnezeu, iar apoi cele interumane. Doar aşa ne vom putea pocăi de greşelile noastre şi vom putea din nou să ne consacrăm Lui Dumnezeu şi luptei pentru binele general. Dar mai există ceva din ceea ce a făcut Neemia: a îndepărtat din popor pe cei care stricau armonia şi au trădat interesele iudeilor. Tot aşa să căutăm companiile care ne pot creşte spiritual şi ne pot asigura o comuniune în ceea ce priveşte sistemul de valori a lui Dumnezeu. Doar aşa vom realiza un climat social autentic şi benefic pentru colaborare şi progres.  
 
Munca nu e uşoară, atunci când decizi să fii puternic şi încrezător în Cuvântul Domnului. Se ivesc o grămadă de sfătuitori, aşa, ca în cazul lui Neemia, care ar dori să stea de vorbă cu tine, cu scopul de a-ţi afla planurile şi de a avea informaţii despre viaţa ta persoală. Însă, nu pierde timpul în discuţii fără sens şi deşarte cu oameni care nu au un ţel măreţ în viaţă! Încearcă doar să îi ajuţi, dar în măsura în care să nu aibă ocazia să te tragă în jos şi să te oprească din minunata muncă de edificare a credinţei tale. Prin aceasta vei da dovadă de răspundere şi de o mare dragoste faţă de toţi care te înconjoară. Vei putea aduce numai veşti bune privind mântuirea pe care o dă Dumnezeu, nu numai într-o atmosferă de sărbătoare de iarnă ori din alt anotimp, ci în fiecare clipă a vieţii tale. Vei avea un palat spiritual în care domneşte Domnul Isus şi care cu dragoste oferă cel mai minunat dar: mântuirea de sub nefasta şi distructibila povară a păcatului. El ne va face să fim cu toţii cu adevărat de temut în jurul celor care încearcă să ne facă rău şi care caută să denigreze ori să compromită pe cei care se luptă pentru binele familiei, al poporului din care face parte şi chiar a omenirii întregi.  
 
Aşadar, e bine să ne pregătim de sărbători, dar nu uitaţi! Cel mai important lucru este edificarea credinţei şi a relaţiilor. Deoarece Dumnezeu se uită la curăţia inimii, în primul rând şi de aceasta depinde binecuvântarea pe care o aducem sau nu, celor care ne înconjoară.  
 
Dumnezeu să ne ajute, să eliminăm toate piedicile şi păcatul care ne înfăşoară atât de lesne şi să ne avântăm în "construcţia zidurilor" credinţei, a dragostei şi a speranţei care le dă Duhul Sfânt şi care stau la baza relaţiilor adevărate dintre oameni ce pot reprezenta astfel, o forţă şi o mare oştire a Binelui. Unitatea va asigura o biruiţă în lupta împotriva răului, a superficialităţii şi a degradării care se extinde ca o plagă în lume.  
 
Dumnezeu să vă mângîie, să vă vindece rănile, să vă asculte atunci când veţi cere eliberare, pace şi har. Doamne ajută!  
 
Marina GLODICI  
Cluj-Napoca  
15 decembrie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marina GLODICI - EDIFICAREA CREDINŢEI ŞI A RELAŢIILOR SOCIALE / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1080, Anul III, 15 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!