CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 594 din 16 august 2012        Toate Articolele Autorului

Marin VOICAN-GHIOROIU - O, DRAGUL MEU GEORGE !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Frate de mi-ai fi şi n-ai avea o aşa inimă ca a mea şi un suflet geamăn, căci astăzi după ce am făcut o plimbare prin parcul CAROL, unde amintiri dragi m-au năpădit, ca păsări însetate să-mi amintească, prin ciripit dulce, depre clipe petrecute în anii copilăriei în acest colţişor de legendă, unde numai arborii, ce străjuiesc ţinutul, mai pot povesti de acele evenimente istorice ale gloriei Regalităţii Româneşti după obţinerea INDEPENDENŢEI NAŢIONALE, ale „Panteonului clasei muncitoare", transformări ce au marcat drumul de glorie al „Eroului necunoscut" şi odihna sa acolo unde a fost flacăra veşnică a nemuririi (deasupra grotelor). Să nu mai vorbesc despre INSULA pe care era un renumit restaurant (incendiat de nişte oameni răi) unde se cânta cea mai selectă muzică populară şi orăşenească... Aici veneau rapsozi vestiţi ai timpului! Şi bineînţeles Muzeul „Dimitrie Leonida” din care am învăţat - în mod practic secretul maşinilor - poate mai mult ca în şcoală despre minţile luminate ale genialilor noştri inventatori, cercetători, oameni de ştiinţă,etc.  
 
... ca venind acasă să deschid Revista „CETATEA LUI BUCUR” (http://cetatealuibucur.wordpress.com/) şi să găsesc poemele tale, pe care le-am recitit cu aviditate, fiindcă m-am regăsit în slova lor.  
 
EVADAREA, a fost ca un vânt călduţ de toamnă târzie, mi-a răscolit toate simţurile şi m-a purtat în lumea fermecată a copilăriei de care tu-ţi legi viaţa prin măiestre versuri. Exact!... Mi-a ieşit în cale COPILĂRIA, şi dacă ai să ai timp să citeşti, cred că vei înţelege frământarea gândurilor mele ce au dat năvală, odată cu parcurgerea poeziilor tale. Ce poate fi mai frumos când spui „Când m-am întâlnit cu poezia/ Aceasta mi-a deschis larg braţele/ Şi m-a mângâiat pe creştet!". Sau ca în „BALADĂ PENTRU ADOLESCENŢI" să te descopăr în postura de tată, care te confesezi băiatului tău, şi spunându-i cum ai străbătut cândva aceeaşi stradă... şi avertizându-l că „va rămâne mereu un COPIL", iar pe „INSULA FERICIRII" - loc dorit de noi toţi, a rămas veşniaca primăvară, cu amendamentul întoarcerii în realitatea cotidiană; ca să te bucuri în armonie cu universul, sperând că oamenii vor deveni şi mai buni, să ai totuşi un buchet de flori, o porumbiţă-n braţe (ca s-o săruţi cu dulceaţă...) la ce mă duce imaginaţia imaginaţia!... dar să nu-ţi lipsească teancul de „cărţi noi" şi Doamne, fii bun! adu-i Judecata de Apoi cât mai târziu, ca să mai guşti din licoarea aromată a unei Târnave Regale, şi să asculţi MUZICA sferelor.  
 
La sfârşit de misivă îţi trimit dragostea şi admiraţia mea, şi mulţumirile frăţeşti fiindcă am citit şi articolul „Dublă lansare de carte”. Dumnezeu să te ţină sănătos!  
 
Cu stimă,  
 
Marin VOICAN-GHIOROIU  
Bucureşti  
16 august 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marin VOICAN-GHIOROIU - O, DRAGUL MEU GEORGE ! / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 594, Anul II, 16 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!