CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 419 din 23 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

MARIN MIHAI: LISABONA.CEREMONIA DE DECERNARE A TITLURILOR ONORIFICE AMICUS ROMANIAE 2012 DE CĂTRE ICR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un afiş înfăţişând Coloana Infinitului, monumentul emblematic creat de sculptorul Constantin Brâncuşi la Târgu-Jiu în anii 1930, anunţă ceremonia de decernare a titlului onorific Amicus Romaniae. Acesta a fost instituit în urmă cu patru ani, spre a distinge personalităţile din sfera de acţiune a Institutului Cultural Român de la Lisabona, ce s-au remarcat prin susţinerea efectivă acordată instituţiei în activitatea de promovare a culturii române în lumea lusofonă. 
  
Printre laureaţii de anul acesta se numără Ana Paula Laborinho, preşedinte Instituto Camões; Joaquim Benite, directorul celui mai important festival de teatru din Portugalia (Festival de Almada); Cesar Viana, director al Festivalului ao Largo, şef al direcţiei programe la Opera São Carlos din Lisabona; Sophie Laszlo, directoarea Institutului Francez din Portugalia; Bernardo Mariano, muzicolog, responsabil al Departamentului muzical al cotidianului naţional Diário de Notícias; echipa coordonatoare a Festivalului internaţional de cinema Curtas Vila do Conde; Joachim Bernauer, director al Goethe Institut din Portugalia; Carlos Alberto Moniz, binecunoscut cantautor, realizator de emisiuni la postul public de televiziune RTP; Rudolf Schaller, ambasadorul Elveţiei în Portugalia; Lidia Ramogida, directoare a Institutului Italian de Cultură din Lisabona; arheologul Alexandre M. Viegas Cesario, conte şi baron de Santo Estevão; Ana Maria Proserpio, coordonatoare de programe culturale la Sociedade Histórica para Independência de Portugal /Palácio da Independência,informeaza Institutul Cultural Roman de la Lisabona. 
  
Serata va fi deschisă de o prelegere a jurnalistului italian Giovanni Ruggeri, intitulată Farmecul României şi ilustrată cu o selecţie din propriile diapozitive dedicate subiectului ales. De asemenea, publicul va putea admira imaginile realizate de cinci tineri fotografi portughezi – Daniela Oliveira, Joana Carvalho Fernandes, Carla dos Santos, Hugo Peixoto şi João Pedro Correia, membri ai Asociaţiei Youth Press Portugal – în cadrul proiectului european intercultural Romania Seen Through Your Camera, organizat de către Asociaţia română Support 4 Youth Development. Lucrările sunt prezentate în paralel cu expoziţia Fulgores de Luz Portuguesa, cuprinzând imagini artistice de inspiraţie lusitană datorate fotografei române Monica Ioana Revecu. 
  
Evenimentul marchează totodată împlinirea a cinci ani de la inaugurarea Institutului Cultural Român din Lisabona şi va avea loc în Auditoriul Institutului Francez/ Av. Luis Bivar 91, Lisabona în data de 29 februarie 2012 la ora 19h. O binemeritată celebrare a unui cincinal de consecvente eforturi, dedicate diseminării culturii române în Portugalia şi amplificării cunoaşterii reciproce între cele două naţiuni din extremităţile spaţiului latin european. 
  
MARIN MIHAI (Spania) 
  
Revista Armonii Culturale & 
  
Radio ProDiaspora 
  
contact: marinmihai@prodiaspora.de 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MARIN MIHAI: LISABONA.CEREMONIA DE DECERNARE A TITLURILOR ONORIFICE AMICUS ROMANIAE 2012 DE CĂTRE ICR / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 419, Anul II, 23 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!