AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 755 din 24 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

MARIN MIHAI : Concursul Internţional de Poezie ´´Giovani e Poesia´´- Triuggio (Milano), 2013. Pot participa tinerii din Romania si R.Moldova
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Concursul Internţional de Poezie ´´Giovani e Poesia´´- Triuggio (Milano), 2013.Pot participa tinerii din Romania si R.Moldova  

Centro Giovani e Poesia din Triuggio (Milano), în colaborare cu Centrul Cultural Italo-Român, Primaria din Triuggio, Banca Credito Cooperativo Valle del Lambro, Asociaţia Culturală si Fotografica Valle Lambro, Editura Prometeus şi cu patronajul ziarului “Il Cittadino” din Monza, Universitatea Valle del Lambro şi “Messaggero dei Ragazzi” din Padova, anunţă startul celei de a XX-a ediţie a Premiului Internaţional de Poezie de la Triuggio, Milano, informeaza un comunicat de presa al Centrului Cultural Italo-Român de la Milano (www.CulturaRomena.it). Festivitatea de premiere va avea loc la Villa Taverna – considerata una dintre cele mai prestigioase cladiri din Lombardia .  

Premiul Internaţional de Poezie s-a născut in anul 1991 ca un obiectiv al Centrului de Poezie şi Tineret din Triuggio. În decursul anilor s-a constatat o mare participare a elevilor şi tinerilor din Italia dar şi a altor ţari, tot mai prezente în cadrul importantei manifestări de poezie de anvergură internaţională.  

În ultimii ani, copii din România dar şi din Republica Moldova sunt tot mai prezenţi printre câştigătorii mai multor secţiuni ale prestigiosului premiu. La ediţia din 2012, România s-a situat pe primul loc ca număr de participanţi între cele 16 ţări aflate în concurs, care a înregistrat mai mult de 1000 de creaţii literare.  

La ediţia din 2012 au fost acordate importante premii unor şcoli şi tineri autori  

români din România şi Italia, între care Medalia de argint din partea Camerei Deputaţilor Italiene, acordate elevei Iulia Someşan de la Colegiul Mihai Eminescu din Baia Mare.  

Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener şi susţinător al concursului în relaţia cu România şi Moldova încă din anul 2010. La concurs sunt invitaţi să participe nu doar copiii din România cât şi cei care triesc şi învaţă în Italia. Toti cei interesaţi sa participe se pot adresa şi Centrului Cultural Italo Român scriind pe adresa: infoculturaromena@gmail.com  

REGULAMENT  

Premiul ediţiei din anul 2012-2013 va cuprinde şase secţiuni.  

A. Sectiunea destinată copiilor cu vârsta cuprinsă până la 12 ani împliniţi.  

B. Şcolilor;  

C. Tinerilor între 13 şi 17 ani împliniţi  

D. Tinerilor după 18 ani;  

E. Poezii inedite;  

F. Fotografie şi Poezie pe tema Natură şi Societate.  

Concursul permite participarea la mai multe secţiuni.  

Participarea are în vedere următoarele cerinţe:  

Pentru secţiunile A-C-D se vor prezenta un maximum de 3 poezii pe temă liber aleasă; La secţiunea E participarea prevede prezentarea unui numar cuprins între 20 şi maxim 35 de poezii, care să constituie o culegere de poezii.  

La sectiunea B participarea constă într-o creaţie comună sau un proiect comun care aparţine unei şcoli sau unui grup de clase dintr-o şcoală;  

La secţiunea F participarea consistă în prezentarea unei poezii împreună cu o fotografie sugestivă, format 13×18 sau 10×15.  

Toate creaţiile vor fi originale şi vor fi trimise în şapte copii (doar pentru secţiunea F este necesară prezentarea a două copii) între care doar una va avea datele autorului: nume, prenume, varsta, nationalitatea, locul nasterii, numarul de telefon al autorului sau al scolii unde invata, adresa email. Poeziile vor fi expediate împreună cu chitanţa care dovedeşte achitarea cotei de participare.  

Autorii vor trebui să declare că sunt autori şi creatori la secţiunile la care participă. Şcolile participante la secţiunea B vor trebuie să ataşeze o lista cu datele elevilor şi operelor, eventual o prezentare.  

La secţiunea C se va ataşa şi o copie dupa cartea de identitate unde apare data naşterii.  

Textele aparţinând participanţilor din toate ţările vor fi prezentate in mod obligatoriu în două limbi. În cazul copiiilor şi şcolilor din Romania poeziile sau creaţiile literare prevăzute în concurs, vor fi trimise în limbile: română şi italiană.  

Clasificarea premiilor:  

Secţiunea A – Medalie de argint la primii trei clasificaţi  

Secţiunea B – Plăci pentru primele trei şcoli clasificate  

Secţiunea C: primul clasificat: 150 de euro; premiul doi si trei: medalie de argint  

Secţiunea D: primul clasificat: 300 de euro; premiul doi si trei: medalie de argint  

Secţiunile E si F: Medalii si trofee la primii trei clasificaţi  

Sunt prevazute ca şi la ediţiile precedente:  

- Medalie de argint din partea Camerei Deputaţilor Italiene  

- Premiul Special oferit de Editura Prometheus.  

- Premii oferite de ziarul: “Messaggero dei Ragazzi”.  

- Premiul Special pentru cea mai bună creaţie dedicată mamei “in memoria di Bruna Baroni”.  

- Premiul Spacial “in memoria di Ettore Villa” pentru cel mai bun tânăr autor  

- Premiul “Andrea Negrotto Cambiaso” pentru cel mai bun text care reliefeaza valorile vieţii  

- Premii Speciale oferite de Pro Loco Triuggio şi Università del Tempo Libero della Valle del Lambro.  

-Premii Speciale oferite celor mai frumoase texte pe tema Naturii  

- Premiul Special “in memoria di Eugenio Bentivegna” pentru cel mai bun text al unui autor tanar  

- Alte premii şi recunoaşteri venite din partea Comisiei sau Juriului  

Ceremonia de Premiere este preconizată pentru duminică, 2 iunie 2013 la Villa Canonica din Triuggio, una dintre cele mai vechi şi frumoase clădiri din Lombardia. Vor fi informaţi doar câştigătorii ediţiei. Premiile vor trebui ridicate personal sau prin intermediul unei persoane delegate.  

Poeziile premiate şi unele creaţii ale primilor clasificaţi de la secţiunile B şi E vor fi reunite într-o antologie ingrijita de Editura Promoteus şi vor fi publicate.  

Participarea implică acceptul integral al întregului concurs.  

Cotele obligatorii de participare la Concurs:  

  • Secţiunile A – B gratuite;
  • Secţiunea C- 10 euro cota de participare
  • Secţiunea D – 20 euro cota de participare;
  • Secţiunea E – 10 euro cota de participare
  • Secţiunea F - 10 euro cota de participare

Pentru autorii care provin din ţari extra UE, participarea este gratuită. Copiii din Republica Moldova pot participa gratis.  

Cotele vor fi trimise fie printr-un serviciu de transfer de bani, fie vărsate în contul BANCOPOSTA. n 000052597465 (IBAN: IT35G0760101600000052597465) cu numele CENTRO GIOVANI E POESIA.  

Toate creaţiile vor fi trimise pana la data de 31 ianuarie 2013 pe adresa  

CENTRO GIOVANI E POESIA – Via Indipendenza, 25 – 20844 Triuggio (MB). Italia.  

Pentru alte informaţii va puteţi adresa Centrului Giovani e Poesia: tel. si fax: +390362970302 Preşedinte: Alessandro Villa; e-mail: alex.villa@alice.it  

sau Centrul Cultural Italo-Roman din Milano: infoculturaromena@gmail.com responsabil, Violeta Popescu.  

 
by MARIN MIHAI  
 

redactor Revista Armonii Culturale  

www.armoniiculturale.ro  

INVITATIE INSCRIERE PENTRU ANTOLOGIE DE POEZIE SI PROZA-REVISTA SI EDITURA ARMONII CULTURALE:  

http://www.armoniiculturale.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2805:invitaie-pentru-inscrierea-in-volumul-ii-al-antologiei-universale-a-poeziei-romaneti-contemporane-meridiane-lirice-2013&catid=55:gheorghe-a-stroia&Itemid=53  

http://www.armoniiculturale.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3159:invitaie-de-participare-la-noul-proiect-de-anvergur-armonii-culturale-eposs-meridiane-2013-antologie-universal-de-proz-contemporan-romaneasc-antologie-de-proz-scurt&catid=55:gheorghe-a-stroia&Itemid=53  

Referinţă Bibliografică:
MARIN MIHAI : Concursul Internţional de Poezie ´´Giovani e Poesia´´- Triuggio (Milano), 2013. Pot participa tinerii din Romania si R.Moldova / Mihai Marin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 755, Anul III, 24 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!