CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 610 din 01 septembrie 2012        Toate Articolele Autorului

MARIN MIHAI :Concursul foto
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
WIKIPEDIA PROMOVEAZA CULTURA ROMANIEI.Concursul foto ´WIKI LOVES MONUMENTS´  
 
Revista Armonii Culturale va anunta ca Wikipedia în limba română şi Asociaţia ProLinux, bazându-se pe succesul impresionant din anul trecut,vor organiza în luna septembrie concursul de fotografie Wiki Loves Monuments România 2012. Această competiţie este destinată promovării monumentelor istorice din România, prin realizarea unor imagini libere ce vor putea fi folosite în cadrul Wikipediei.  
Proiectul „Wiki Loves Monuments” a fost lansat în Ţările de Jos în 2010, când a dus la obţinerea a peste 12.500 de imagini, folosite în special pentru ilustrarea articolelor corespunzătoare ale enciclopediei online Wikipedia. În 2011 concursul s-a extins la scara continentală, adunând peste 165.000 de fotografii din 18 ţări europene iar în 2012 devine global prin participarea a cel puţin 34 ţări din întreaga lume confirmate până în prezent. În România anul trecut au participat peste 300 de fotografi care au contribuit peste 5.700 de fotografii, 10 dintre acestea au fost premiate în concursul naţional iar una dintre ele(n.r.:este vorba de "Manastirea Chiajna - Giulesti"),
realizată de fotograful Mihai Petre a câştigat şi marele premiu în concursul internaţional.  
Concursul are loc anul acesta în perioada 1-30 septembrie 2012,a stabilit Wikipedia.Timp de o lună, participanţii îşi vor încărca pozele şi filmele cu monumente istorice pe biblioteca online Wikimedia Commons sub o licenţă liberă. Colecţia de fotografii obţinută astfel va fi disponibilă liber şi gratuit pentru toţi cei interesaţi.  
Câştigătorii concursului din România vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii octombrie de către juriul format din fotografi membri ai Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi un reprezentat al organizatorilor. Pe lângă premiile concursului local, al cărui sponsor principal este compania IXIA (http://www.ixiacom.com/), aceştia vor intra şi în competiţia pentru premiile oferite la nivel internaţional.  

Wikipedia (http://ro.wikipedia.org/) este operată de Fundaţia Wikimedia, o organizaţie internaţională non-profit creată în 2003, special pentru a gestiona proiectele existente. Fundaţia are sediul în San Francisco, California, SUA şi filiale în 27 de ţări şi teritorii. Discuţiile despre crearea unei asociaţii Wikimedia locale în România sunt în desfăşurare.  
Asociaţia ProLinux (http://www.prolinux.ro/) este o organizaţie non-profit care îşi propune promovarea şi sprijinirea utilizării programelor de calculator cu surse deschise în rândul utilizatorilor instituţionali, industriali şi privaţi din România. Asociaţia a apărut în jurul Grupului de Utilizatori Linux din România (RLUG) dar şi din dorinţa de a furniza o infrastructură care să permită extinderea unor activităţi asemănătoare.  
Pentru întrebări, vă rugăm contactaţi:  
Strainu, din partea Wikipediei în limba română
E-mail: wiki@strainu.ro  
Nicu Buculei, din partea Asociaţiei ProLinux
E-mail: nicubunu+wiki@gmail.com  
Pentru alte informaţii vedeţi şi următoarele pagini:  
by Marin MIHAI-
Revista Armonii Culturale  
 
 
Referinţă Bibliografică:
MARIN MIHAI :Concursul foto WIKI LOVES MONUMENTS / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 610, Anul II, 01 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!