CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 344 din 10 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

MARIN MIHAI: ASOCIATIA SOCIO-CULTURALA DOR ROMAN ORGANIZEAZA SARBATORIREA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI IN ARGANDA DEL REY- SPANIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asociatia socio-culturala DOR ROMAN din Argandadel Rey (municipiu din sud-estul Madridului) organizeaza sarbatoarea dedicata Zilei de 1 DECEMBRIE-ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, duminica, 11 decembrie 2011,de la orele 17.oo, la Conservatorul Montserrat Caballe(situat pe Calle Alboran). Zeci de romanii care muncesc si traiesc in Argandadel Ray isi vor da intalnire la marea sarbatoare dedicata Romaniei.  
  
Cu acest prilej deosebit, ei vor prezenta cantecele si dansurile romanesti,vor petrece si vor participa la o masa festiva la care au invitat si pe prietenii spanioli. Asociatia socio-culturala Dor Roman, condusa de catre maramureseanul Vasile Moldovan ,va organiza, la fel ca in 2010 , o mare sarbatoare romaneasca la care participa coruri,formatii de dansuri , artisti renumiti din tara noastra ,dar si din Spania: Sava Negrean Brudascu,Domnica Dologa, Ioan Berci,Grupul de dans Dor Roman,Corul Dor Roman,Corul Rociero Guadalaquivir,Grupulde Dans Extremadura Viva,Formatia muzicala La Poveda,Ansamblulde dans Yerbabuena. 
  
La Conservatorul Montserrat Caballe din Argandadel Rey poate fi admirata si o expozitiede fotografie,inaugurata recent,care marcheaza 5 ani de lainfiintarea Asociatiei socio-culturale DOR ROMAN.  
  
Vineri , 16decembrie 2011,de la orele 20,in aceeasi locatie, Asociatia Dor Roman va organiza un superb concertde colinde care va umple cu bucurie sufletele romanilor aflati in Spania si va spori magia Craciunului. 
  
Asociatia Socio-Culturala DOR ROMAN (www.dorroman.org) Asociaţia socio-culturală Dor Român este fondată în anul 2006de către un grupde români entuziasti. Este formată din voluntari care nu primesc în schimbul timpului şi munciidedicate altcevadecât recompense morale. Obiectivele Asociaţiei sunt: 1. Propagarea şi încurajarea toleranţei şi diversităţii socioculturale în Argandadel Rey. 2.Iniţierea şidezvoltarea relaţiilor cu mediile asociative, comunitare şi socio-instituţionale. 3. Promovarea în Arganda a auto-integrării românilor şi a altor imigranţi în societatea spaniolă, favorizând cooperarea şi schimbul cultural, artistic, educativ, sportiv între persoane, firme,instituţii publice şi private din ţărilede origine şi Spania. Argandadel Rey, municipiu situat în sud-estul Madridului, are în acest moment o populaţiede mai multde 50000de locuitori dintre care 27% sunt imigranţi, cu un procentde 77%de cetăţeni români, adică aproape 21% din total. Datorită acestui fapt s-a simţit nevoia imperioasăde a crea o "punte" între administraţia locală şi comunitatea românească, o "punte" între cultura spaniolă şi cultura mioritică,romaneasca. 
  
http://www.youtube.com/watch?v=Hvb7ADVQeGo 
  
by MARIN MIHAI -  
  
REVISTA ARMONII CULTURALE www.armoniiculturale.ro  
  
RADIO PRODIASPORA www.prodiaspora.de 
  
Va astept la RADIO PRODIASPORA (www.prodiaspora.de) 
  
cu poezii,dedicatii muzicale,mesaje- la emisiunile: 
  
MICHAEL SHOW- miercuri,de la orele 18-20  
  
si HAI,ROMANIA!-duminica ,de la orele 18-20  
  
contact email: marinmihai@prodiaspora.de  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MARIN MIHAI: ASOCIATIA SOCIO-CULTURALA DOR ROMAN ORGANIZEAZA SARBATORIREA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI IN ARGANDA DEL REY- SPANIA / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 344, Anul I, 10 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!