AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  Mării de poveste în Rucărul vechi (IV) de Ioan Muţiu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe Râuşorul în devale era o casă mare şi frumoasă cu două curţi în capete spre uliţi, cu prispă naltă, 14 stâlpi crestaţi în meşteşug şi acareturi în prisos. Stăpână era Maria lui Ilie născută-n primul an de veac şi care a adus pe lume patru feciori şi-o fată – ca patru brazi şi-o căprioară. Războiul crunt a fericit-o cu-un erou şi preţul păcii a nefericit-o cu alungat din casă pricopsită numai cu ce avea pe ea. În noapte cu tulbur de minte Maria şi-a umplut sânul de ie cu becuri, în dorul de-a salva ceva din munca lor de ani ...  
  
Era cu mintea dusă şi la juma de veac când Rucărul ardea în pălălaie. 
  
- Îţi arde casa Marioaro ! 
  
- Să arză ţaţă, că mie mi-a ars inima !... 
  
Şi a rămas Mărie de poveste, să scrie despre fiinţa ei doar un vecin ...  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Mării de poveste în Rucărul vechi (IV) de Ioan Muţiu / George Nicolae Podişor : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 254, Anul I, 11 septembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Nicolae Podişor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Nicolae Podişor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!