CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Maricica Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 349 din 15 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Maricica STROIA: Mai avem nevoie de Moş Crăciun?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Încă un an s-a scurs cu paşi repezi din clepsidra prea nemiloasă a timpului. Din timpul care se încăpăţînează să brăzdeze urme adânci în sufletele noastre şi ne îndeamnă să fim din nou actori, în spectacolul inedit al iernii. Deşi mult prea ocupaţi cu problemele cotidiene şi antrenaţi fiind într-un firesc monoton, sărbătorirea Crăciunului încă mai reuşeşte să bucure inimile românilor de pretutindeni. Dar, câţi dintre noi au încercat să simtă şi să regăsească bucuria Crăciunului de altădată? Câţi dintre copiii noştri mai ştiu să se bucure cu adevărat de sosirea Moşului? Haideţi să ne oprim în loc şi să găsim un răspuns la simpla întrebare: “Oare, mai avem nevoie de Moş Crăciun?”. Iar eu – omul, mama, educatoarea de la grupă, aş îndrăzni să afirm: DA! Avem mare nevoie de Moş Crăciun!  

De acel Moş Crăciun care nu înseamnă materialnica forfotă din preajma supermagazinelor încărcate, a vitrinelor frumos colorate sau aparenta lumină şi zarvă de nestăvilit, ci acel Moş Crăciun care înseamnă generozitate, bunătate, milă faţă de semenii noştri. I-am întrebat într-una din aceste zile pe copiii de la grupa mea ce şi-ar dori fiecare, dacă l-ar întâlni pe Moş Crăciun? Şi nu mică mi-a fost mirarea, observând varietatea şi contrastul răspunsurilor primite. Cei mai mulţi dintre copii, desigur, s-au oprit la acele lucruri fireşti, materiale, pe care fiecare dintre noi şi le-ar dori. Însă, o fetiţă bucălată, cu ochii mari şi părul cârlionţat, prins în două codiţe, Ana S., după ce m-a privit îndelung, mi-a rostit, cu un glas plin de siguranţă: “Eu, doamna, eu…îmi doresc de la Moşul să nu mai îmbătrânim, niciodată!”. “De ce?” am îndrăznit eu s-o întreb. Iar răspunsul ei îmi sună şi acum în minte şi dacă nu aş fi fost acolo, aş fi fost tentată să cred că poate fi un răspuns indus, învăţat. “Dacă nu o să mai îmbătrânim, nici eu, nici ceilalţi copii şi nici dumneavoastră, atunci n-o să mai murim, niciodată! Aşa ne vom putea bucura împreună, mult mai mult timp de prezenţa Moşului!”  

Aş încheia, spunând: Oameni buni, avem mare nevoie de Moş Crăciun! Iată ce lucruri minunate poate aduce Moşul în sufleţelul innocent al unui copil. Aşadar, să ne lăsăm, măcar acum, în prag de sărbătoare, învăluiţi de inocenţa şi puritatea Copilăriei!  

CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!  

prof. MARICICA STROIA, Adjud  

Referinţă Bibliografică:
Maricica STROIA: Mai avem nevoie de Moş Crăciun? / Maricica Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 349, Anul I, 15 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Maricica Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maricica Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!