CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Mariana Solonari         Publicat în: Ediţia nr. 1288 din 11 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Mariana SOLONARI - CARAVANA UNIONISTĂ PRIN BASARABIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vă scriem să vă informăm că am dat start caravanei „Trai mai bun” prin satele din Basarabia unde voluntarii noştri de la Tinerii Moldovei vorbesc cu oameni din fiecare sat despre avantajele Reunirii cu România.  
 
Caravana a ajuns în ziua a IX-a. Primul tur (1-5 iulie) s-a făcut pe traseul Chişinău-Ialoveni-Hînceşti-Leova-Cantemir-Cahul. În satele raionului Ialoveni: Bardar, Ruseştii Noi, Văsieni şi Ulmu, unde pe lângă faptul că s-a povestit oamenilor despre Reunire, Tinerii Moldovei au ajutat un copil nevoiaş, au făcut curat la muzeului din satul Ruseştii Noi, au vizitat Mănăstiea Căpriana. În raionul Hînceşti caravana a trecut prin satele Ciuciuleni, Mingir, Bozieni şi Sărata Galbenă, iar în raionul Leova prin localităţile Filipeni şi Hănăşenii Noi. Caravana a trecut şi pe la Cantemir. Aici au avut ocazia, pe lângă întâlnirile cu băştinaşii, să viziteze Cimitirul de Onoare al Ostaşilor români din localitatea Ţiganca, căzuţi în luptele din iunie-iulie 1941 din al doilea război mondial.  
 
Primul tur s-a sfârşit în raionul Cahul (localităţile: Cucoara, Brânza, Colibaşi, Slobozia Mare, Giurgiuleşti). În localitatea Colibaşi tinerii au înfrumuseţat localitatea cu tricolor. În majoritatea satelor au stat de vorbă prima oară cu autorităţile locale care i-au şi găzduit, după care au povestit oamenilor despre integrarea Basarabiei în Uniuniea Europeană prin intermediul Reunirii cu România.  
 
Al doilea tur al caravanei (6-10 iulie) a început cu vizitarea Mănăstirei „Sfânta Treime” din raionul Cahul, după care s-a mers în Carabetovca, raionul Basarabeasca, unde Tinerii Moldovei au donat cărţi şi au împărţit materiale informative despre avantajele Reunirii. Localităţile Todireşti, Ţânţăreni, Chetrosu, Roşcani, Bulboaca, Delacău, Hîrbovăţ, Varniţa şi Mereni din raionul Anenii Noi au fost deschise pentru întâlnirile organizate de tinerii noştri în centrul satului, bibliotecă, şcoală, gădiniţă, sau primărie. În localitatea Mereni din Anenii Noi, au participat şi la mitingul de comemorare a victimelor represiunilor sovietice, din 6 iulie 1949, iar la Varniţa au vizitat monumentul ostaşilor căzuţi în Transnistria. Caravana a continuat în raionul Ştefan-Vodă, localităţile Căplani, Antoneşti, Olăneşti, Popeasca, trecând şi pe la Vinăria Purcari unde li s-au povestit istoricul acesteia, iar Tinerii Moldovei le-au spus avantajele care le vor avea în urma integrării pe calea cea mai rapidă în Uniunea Europeană.  
 
Caravana continuă şi îi putem urmări acţiunile la rubrica „Jurnalul de caravană” pe http://tinerii.md/jurnal-de-caravana-ziua-8/. Cert este că lucrurile iau amploare doar dacă contribuim fiecare în limita posibilităţilor, dar constant. Vă mulţumim că ne sunteţi alături, că urmăriţi tot ce se întâmplă. Împreună suntem o forţă şi aceasta ne apropie şi mai mult de Reunire.  
 
Cu respect,  
 
Mariana SOLONARI  
Departamentul Strângere de Fonduri  
Tel: 0733696233  
Platforma Unionistă Acţiunea 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Mariana SOLONARI - CARAVANA UNIONISTĂ PRIN BASARABIA / Mariana Solonari : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1288, Anul IV, 11 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mariana Solonari : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Solonari
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!