CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Mariana Dumitrescu         Publicat în: Ediţia nr. 1278 din 01 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Clipe magige!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

În fiecare zi împreună cu soarele, Dumnezeu ne oferă o clipă magică din acest timp în care e posibil să schimbăm tot ce ne poate face nefericiţi. Dar se pare că unii dintre noi, în fiecare zi pretindem că nu realizăm când apare acea clipă magică, şi-atunci ne inducem singuri credinţa că această clipă nu există, că ziua de azi este la fel cu cea de ieri şi că poate va fi identică cu cea de mâine.  

Însă dacă am fi mai atenţi, am putea descoperi clipa aceea magică care ne-ar putea aduce rezolvarea atâtor aşteptări, şi care s-ar putea ascunde în timpul în care închidem uşa dimineaţa, când fiecare ne îndreptăm spre undeva, în tăcerea aceea tainică de după rugăciunea de seară, sau într-o mie şi unul de lucruri care ni s-ar putea părea identice.  

Această clipă există, şi-atunci toată puterea stelelor ne pătrunde pentru un moment şi ne permite să înfăptuim miracole la care de multe ori doar visăm sau auzim că s-au întâmplat.  

Uneori fericirea este o binecuvântare, dar de cele mai multe ori este o cucerire. Clipa magică ne ajută să ne schimbăm, dar cel mai mult ne poate ajuta să ne urmăm visele pe mai departe. Cu toţii suferim mai mult sau mai puţin în viaţă, cum tot la fel, cu toţii traversăm atâtea momente dificile şi tot de atâtea ori ne confruntăm cu multe dezamăgiri.  

Din păcate puţini dintre noi au tăria şi puterea să le vadă ca pe ceva tranzitorii şi inevitabile. Dar toate aceste încercări ne sunt date pentru a ne întări şi mai mult spiritual, iar la sfârşitul atâtor încercări, cu siguranţă vom putea fi mândri de ce vom lăsa în urma acestor obstacole.  

Şi-atunci cândva, în viitor, vom putea privi înapoi cu mândrie şi credinţă că am reuşit să le traversăm pe toate fără ca sufletul să ne fie afectat foarte tare, sau mai mult decât îi va fi fost dat să suporte.Viaţa însăşi când ne-a fost încredinţată, n-a fost însoţită şi de un certificat de garanţie în care să ne asigure de toate câte le vom fi pătimit, şi-atunci trebuie să ne asumăm răspunderea anumitor riscuri, cu tot ceea ce implică ele la un moment dat.  

Dacă în viaţă nu vom risca, nici nu vom şti dacă vom fi putut face ceva sau nu, pentru că nu vom fi avut curajul asumării acelui lucru la momentul dat, şi-atunci s-ar putea întâmpla să rămânem cu acel gust amar al neputinţei noastre..  

Nefericiţi pot fi doar cei care se tem să-şi asume riscuri. Poate că nu sunt niciodată dezamăgiţi, niciodată deziluzionaţi, niciodată în suferinţă, precum aceia care au un vis de urmat. Dar când privesc înapoi, pentru că de cele mai multe ori facem acest lucru fără a ne dori în mod conştient, privim înapoi la ceea ce a fost, iar aceea care nu au avut curajul să-şi înfrunte propriile temeri, cu siguranţă îşi vor auzi inima şoptind: „Ce ai făcut cu miracolele pe care Dumnezeu le-a semănat special pentru zilele tale? Dar cu talentul pe care Dumnezeu Cel Sfânt ţi l-a încredinţat doar ţie, oare ce-ai făcut? Ştiu! Cu siguranţă l-ai îngropat adânc, de teamă că-l vei pierde într-o clipă? Acum ai ocazia să vezi cu proprii ochi şi să-ţi vezi moştenirea care ţi-a fost încredinţată, şi certitudinea că n-ai făcut altceva decât să-ţi risipeşti viaţa“.  

Oare cât de fericiţi vor fi în sufletele lor, atunci când vor auzi toate aceste întrebări, la care sigur nu vor avea răspunsuri pe măsură? Pentru că atunci când, poate, vor ajunge să creadă în miracole, toate aceste clipe magice ale vieţii lor, ele se vor fi scurs demult pe apa sâmbetei…iar toate aceste regrete ulterioare, ştim bine, de cele mai multe ori sunt tardive! Oameni buni! Oferiţi mai multă atenţie şi ascultaţi copilul care aţi fost, şi care încă trăieşte în voi, pentru că doar acest copil cunoaşte înţelesul clipelor magice, şi oricât am încerca de mult să ne dorim să-i înăbuşim oftatul, niciodată însă nu-l vom putea reduce la tăcere.  

Şi încă ceva! Dacă nu vom depune destule eforturi pentru a renaşte, dacă nu vom privi din nou viaţa cu inocenţa şi entuziasmul ce nu se poate naşte decât din inocenţa unui copil, personal, cred că nu are sens să mai trăim, să mai visăm, să mai dorim, să mai sperăm, să mai…multe! Modalităţi de a ne sinucide, avem o multitudine la alagere! Numai că aceia care încearcă să-şi ucidă trupul, uită cu desăvârşire că încalcă în mod flagrant legea lui Dumnezeu, căci doar El este stăpânul deplin al vieţii noastre. Dar în egală măsură, şi aceia care încearcă să-şi ucidă sufletul, încalcă această lege a lui Dumnezeu, chiar dacă crima lor este mai puţin vizibilă în ochii lumii.  

De ce n-am încerca să fim mai atenţi la ceea ce copilul din noi, încearcă să ne spună în mod repetat şi de atâtea ori? De ce trebuie să ne ruşinăm de el şi să-i tăiem elanul, atunci când se simte singur şi încearcă să se facă auzit de către noi? De ce oare nu l-am lăsă măcar din când în când să ia el frâiele existenţei noastre în mână? Şi oare de ce nu suntem în stare să-l credem pe acest copil, atunci când încearcă prin propriile sale resurse să ne spună, că nici o zi nu seamănă una cu cealaltă, cum nici un moment nu este identic unul cu altul?
Ce credeţi că ni s-ar putea întâmpla dacă am încerca să-l facem să se simtă din nou iubit? Absolut nimic! Ba dimpotrivă, am fi mult mai fericiţi dacă am încerca să-i facem pe plac, chiar dacă asta ar însemna să acţionăm într-un fel neobişnuit, chiar dacă ne-ar face să părem nebuni în ochii multora dintre semenii noştri.
Amintiţi-vă că înţelepciunea oamenilor este pură nebunie în faţa lui Dumnezeu. Dacă vom asculta copilul pe care fiecare dintre noi îl purtăm în suflet, ochii ne-ar străluci încă o dată, şi încă odată, şi ne-am simţi împliniţi.  

Dacă vom încerca cu toată forţa noastră interioară să nu pierdem legătura cu acest copil, atunci cu siguranţă nu vom pierde nici contactul cu viaţa şi vom trăi toate clipele magige care ne-au fost date de la bunul Dumnezeu!
În fiecare zi se naşte o altă clipă magică, dar oare cât de prezenţi, suntem ca s-o putem simţi? Oare cât de mult trăim în aici şi acum, şi cât de mult ştim să ne bucurăm de fiecare clipă binecuvântată a vieţii ? Atenţia este un dar minunat şi niciodată îndeajuns folosită, pentru că, se pare că de cele mai multe ori suntem aici şi acum, doar cu trupul, dar cu mintea în cu totul alta parte.  

De câte ori oare nu ni se întâmplă să discutăm cu cineva, cu un prieten de exemplu, dar să ne gândim la cu totul altceva? De câte ori mergem pe stradă, fără să conştientizăm frumuseţile naturii, sau zâmbetul candid al cuiva, sau cât de mult auzim ciripitul păsărilor care ne încântă auzul atât de minunat? Suntem distanţaţi de toate acestea parcă în mod voit, suntem prea mult preocupaţi şi afundaţi în propriile noastre gânduri şi la toate acestea îşi mai aduc aportul şi alţi factori care ne distrag atenţia, şi care ne ” scot ” din aici şi acum, deturnându-ne atenţia. Dar atenţie mărită!  

Atunci cândvom reuşi să fim mai atenţi la tot ce ni se întâmplă, cu siguranţă vom putea observa mult mai multe din cele care ne înconjoară şi bineînţeles, astfel vom putea să ne bucurăm mai mult şi cu siguranţă vom trăi şi mai mult, pentru că vom fi beneficiind de scufundarea minunată a fiecărei clipe magice! Să poţi să te scufunzi în fiecare clipă magică, să poţi să fii aici şi acum, înseamnă să-ţi doreşti să fii mai atent , ca să poţiconştientiza măreţia fiecărei Clipe Magige, pentru a fi pe deplin mai fericit!  

Există atâţia oameni care ştiu să trăiască viaţa din plin, careştiu să observe cu mare atenţie tot ceea ce se petrece în jurul lor şi care ştiu să se bucure cu adevărat de toate minunile acestei vieţi. Dar există şi oameni care trăiesc şi se complac cu jumătăţi de măsură, oameni care sunt simpli trecători prin propria lor viaţă.  

Dar tu, tu cum eşti ? Poţi spune cu certitudine că te numeri printre cei care ştiu să viseze , care ştiu să se bucure de acest miracol al vieţii ? Poţi afirma cu tărie că faci parte din categoria acelora care ştiu să-şi asculte copilul din ei, care-şi doreşte să alege ca să-şi trăiască viaţa din plin ?!  

Sau vei rămâne în cealaltă categorie ? Sunt atâtea păsări care mor cu cântecele necântate, precum sunt tot pe-atâţia oameni fără de vise şi care refuză să zboare, dar care mai ales refuză să creadă în propriile forţe, şi pentru că ei chiar cred că nu pot, exact aşa li se şi întâmplă. Cu cât vom continua să gândim mai pozitiv, cu atât mai mult vom atrage în sfera noastra lucrurile pozitive, şi credeţi-mă că stă în puterea noastră să ne îmbunătăţim stilul de viaţă.  

Dar tu, tu cel care-mi citeşti aceste rânduri, cu siguranţă nu eşti aşa! Tu eşti diferit, pentru că ştii că poţi, pentru că ştii să te bucuri, stii să visezi !Şi, da! Tu ştii că vrei mai mult, ştii că vrei o viaţă mai animată, mai adevărată, în care să-ţi poţi lua zborul, ca să trăieşti aşa cum numai tu ai visat!  

Ţie, citorule, îţi doresc o viaţă încărcată de frumuseţi fără de sfârşit, în care sufletul să-ţi fie inundat cu ele, şi în care să nu treacă o clipă fără să nu-i mulţumeşti Dumnezeului, Creatorul tuturor făcutelor şi nefăcutelor, că ţi-a dăruit viaţă, şi-a semănat în calea ta toate aceste miracole pe care trebuie să le fructifici la maxim pentru a putea fi împlinit pe deplin!  

Mariana Dumitrescu  

Bucureşti, 01.07.2014  

Referinţă Bibliografică:
Clipe magige! / Mariana Dumitrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1278, Anul IV, 01 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mariana Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Dumitrescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!