CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 1288 din 11 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

invitaţie la lectură
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Astăzi am bucuria să vă ofer o succintă prezentare a Revistei de Cultură Universală SFERA EONICĂ nr. 10, editată sub egida Ligii Scriitorilor din România, revistă al cărei fondator şi Director/ Redactor-şef este publicistul şi poetul Nicolae N. Negulescu, alături de Preşedintele L.S.R., domnul Alexandru Florin Ţene, ambii fiind membri ai Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe.  

Acest număr al revistei se deschide, întâmplător sau nu, printr-un material extrem de interesant şi important pentru tot omul cu frică de Dumnezeu. Şef al Departamentului de Spiritualitate Creştină, dr. Stelian Gomboş înfăţişează cititorului, cu simplitate şi adâncime în semnificaţii dintre cele mai convingătoare, rostul, importanţa şi foloasele rugăciunii. Pe lângă unele considerente personale, autorul face trimitere la un important citat din „Rugăciunea lui Iisus şi experienţa Duhului Sfânt”, lucrare a celui mai mare teolog român, autoritate proeminentă a teologiei europene din sec. XX, profesorul universitar, preot, teolog, scriitor şi ziarist, Dumitru Stăniloae. Apoi, cât se poate de atractiv şi explicit, vă înfăţişează esenţa unui interviu pe tema enunţată mai sus, cu Î.P.S. Academician Profesor Universitar Doctor Irineu POPA – Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Vă ofer libertatea de a citi şi înţelege singuri, fiecare după râvna, credinţa, priceperea şi curiozitatea sa. Sunt convins că sufletul fiecăruia va fi pătruns de afirmaţia convingătoare a Înaltpreasfinţitului Irineu: „Rugăciunea este o minune ce face minuni: Îl coboară pe Dumnezeu şi înalţă sufletul către El. Este o minune pe care o putem săvârşi şi de care ne putem împărtăşi zilnic, plecând genunchii trupului dar, mai ales, ai sufletului şi înălţând mintea noastră spre Domnul”.Doamne ajută!  

Nu departe de acest domeniu, veţi avea plăcerea să lecturaţi materialul intitulat „Credinţa trebuie să ne unească”, oferit de doamna Vavila Popovici din Carolina de Nord. Sunt sigur că veţi înţelege un adevăr sau mai multe, deosebit de importante, pe care, din nefericire, în timp, le-aţi uitat, le-aţi ignorat ori nu le-aţi mai dat importanţa cuvenită şi veţi înţelege de ce şi în ce fel corespunde religia aspiraţiilor spre desăvârşire ale sufletului omenesc, alături de artă, morală, ştiinţă, filozofie. Veţi înţelege, desigur, că „viaţa e mai mult decât simplele noastre funcţiuni biologice”  

Venindu-mi greu să vă îndepărtez de o tematică atât de importantă, vă recomand să citiţi în paginile acestui număr al revistei şi „JURNALUL CĂLUGĂRIŢEI – Poveste de început”, autorul povestirii fiind doamna Liliana Ardelean. Să sperăm că, în numerele viitoare, doamna Liliana va prezenta întreaga sa carte, ce mi se pare a fi deosebit de atractivă în conţinut.  

Şi dacă tot am ajuns la capitolul „cărţi”, vă semnalez „Cartea cu prieteni”, autor fiind domnul Aureliu Goci, care şi-a propus să ne prezinte esenţa cărţii de eseuri „Am cunoscut câţiva contemporani” a doamnei Eliza Roha, Editura Betta, 2014. Este vorba, în paginile cărţii, de contemporani „reprezentativi şi foarte cunoscuţi”, de „alţii, valoroşi, uitaţi ori puţin cunoscuţi”, dar şi de alţii, „aproape necunoscuţi”, potrivit clasificării făcute de autoarea volumului. Veţi recunoaşte, cu siguranţă, o mare parte dintre ei, incluziv din fotografiile purtate de copertele cărţii…  

Nu ne depărtăm de scriitoarea Eliza Roha! Domnul Lucian Gruia vă prezintă o reuşită cronică la romanul ZBORUL al acestei prolifice autoare, apărut la aceeaşi editură, tot în anul 2014, asigurându-ne că, citind acest roman, putem obţine „o stare benefică a sufletului nostru”. Deci, să procurăm de îndată romanul „Zborul”!  

Pe de altă parte, în alte pagini, mai bine zis, Ion Cristofor vă prezintă „Un maestru al reportajului – Roni Căciularu”, introducându-vă, pe scurt, în viaţa acestui autor şi în conţinutul celei mai recente cărţi publicată de el: „Dragoste şi parfum de portocală” (2013, f.est. şi rev. Vatra veche, iunie 2014), iar doamna Elena Buică din Toronto vă „anunţă” că „De ziua Canadei seniorii îi aduc mulţumiri”, iar George Coandă din Târgovişte încearcă să vă convingă de realitatea înfăţişată de un titlu pretenţios: „Antologiile SINGUR o paletă de haruri”, în timp ce doamna Eliza Roha vă prezintă „George Călin, poetul blestemat cu iubire”, adică tocmai poetul care „uimeşte iubitorii de literatură cu forţa virtuozităţii sale poetice”, în timp ce doamna prof. Livia Ciupercă vă îndeamnă să citiţi In memoriam: Emil Gârleanu  

Nici acum nu mă pot despărţi de „cărţi” şi îndrăznesc să vă reţin atenţia cu următoarele titluri, sub care puteţi lectura în voie şi cu mare plăcere, vă asigur: „Corbul – o altă hieroglifă a bivalenteului Zalmoxis”, oferit de binecunoscutul prof.dr. Adrian Botez, „Rajasthan”, nr. 3, scris de Eugen Cojocaru din Stuttgart, „Florăria din centrul vechi” aparţinând doamnei Florentina Loredana Dalian, „Însemnările unui cititor greu de mulţumit: Fascinaţii orientale”, aduse pentru dumneavoastră de către doamna Mihaela Roşu Bînă, „Schiţe umoristice (1) – Un nume domnesc” sub semnătura domnului Dorel Schor din Tel Aviv.  

Nu, nu intenţionam să vă părăsesc fără a vă linişti spunându-vă că şi poezia este prezentă în acest număr al revistei noastre! Iată, îndrăznesc să vă prezint un „debutant” în aceste pagini: Nicolaie Dincă, autor a cinci volume de poezii, cel mai proaspăt fiind lansat de curând la Slatina şi prezentat de mine în „Confluenţe Literare” - cea mai onestă şi primitoare gazdă virtuală, fiind „Roua de lumină”!  

Veţi descoperi, în alte pagini, pe doamna doctor Elena Maria Cernăianu, pe care am avut plăcerea să o prezint în recentul număr din Regatul Cuvântului, dar şi pe Luca Cipolla din Italia, pe Irina Elena Petrescu, tot din Italia, pe Joan McGavin din USA, cu poeme în traducerea doamnei Maria Lucescu, masterand MTTLC, dar şi pe distinsul publicist Nicolae N. Negulescu, Directorul şi Redactorul-şef al Revistei SFERA EONICĂ, autorul unui volum de versuri integrat Antologiei poetice trilingve (română, italiană, germană), intitulat „Oglinda misterelor”, ce urmează a fi publicat în curând.  

Ei bine, dacă tot se poartă versurile bilingve şi trilingve, sper să public şi eu câteva poezii în această manieră într-un număr viitor al uneia din revistele la care umilul meu aport se manifestă aproape lunar…!  

Acestea fiind zise, din partea Colectivului de Redacţie şi a Directorului Revistei SFERA EONICĂ, vă transmit lectură plăcută, sănătate, dragoste şi împliniri!  

Accesaţi aici pentru a reuşi să citiţi tot ce v-aţi ales! Sper să fie toate paginile… file:///C:/Documents%20and%20Settings/Marian%20Malciu/Desktop/Folder%20nou/SFERA-EONICA-NR-10.htm  

 

Secretar Directorat,  

Marian MALCIU  

- membru, încă, al LSR -  

 

Referinţă Bibliografică:
invitaţie la lectură / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1288, Anul IV, 11 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!