CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Ionescu         Publicat în: Ediţia nr. 691 din 21 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Marian IONESCU - SALVAŢI ATENEUL ROMÂN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimate doamne, stimaţi domni,  
 
Ateneul Român - simbol al spiritualităţii şi culturii româneşti, construit în 1889 - s-a clădit cu banii dintr-o subscripţie publică, în urma organizării unei loterii naţionale (500.000 de bilete în valoare de un leu), apelul fiind adresat cetăţenilor de naturalistul Constantin Esarcu (1836-1898), fondatorul Societăţii Ateneul Român. Apelul a sunat ca o chemare populară, printr-un slogan cea părea comic şi banal: „Daţi un leu pentru Ateneu!". Ideea apelului s-a transformat surprinzător într-o lecţie de unitate, de trezire a conştiinţei naţionale. Ateneul Român este un exemplu de dăruire a unor oameni care, la vremea respectivă, prin aportul lor propriu material dar şi spiritual, au pus bazele culturii moderne a României.  
 
Ce se întâmplă cu Ateneul Român, care astăzi a căzut pe mâna unor directori numiţi politic? El a ajuns o batjocură naţională, imaginile sunt mai mult decât elocvente. În primele două vedeţi noua intrare în Ateneu... sper că staţi bine cu inima. Iar în a treia imagine, în dreapta sus, puteţi vedea noile lampadare – cilindrii aceia negri, care le-au înlocuit pe cele vechi şi valoroase...  
 
 
Ateneul Român astăzi are în frunte un director artistic, care este de peste 20 de ani la conducere şi care a reuşit marea performanţă de a aduna peste 300 de procese în instanţă, pierdute împotriva instituţiei Filarmonica „George Enescu", aducând un prejudiciu de peste 1milion de euro. Mai are şi un director general de profesie inginer, dar fără nici o abilitate în domeniul cultural, de altfel director de carieră, a cărui competenţă reiese clar din notă pe care a primit-o - 7,52 - în urma evaluării managementului pentru anul 2011, nota acordată chiar de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Aceşti directori probabil au justificare pentru batjocura naţională în care au adus Ateneul Român, dar nu realizează că ei gestionează şi reprezintă elita culturii româneşti, Filarmonica "George Enescu" şi cel mai puternic simbol al spiritualităţii noastre, Ateneul Român.  
 
Mă întreb ce face Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în afară de a-i susţine în funcţie pe aceşti directori cu orice preţ. Poate Ministerul Culturii din România să fie părtaş astfel la batjocorirea culturii şi patrimoniului naţional?  
 
Dragi concetăţeni, vă rog respectuos să semnaţi petiţia adresată Ministerului Culturii, privind cercetarea directorului general şi directorului artistic în privinţa modalităţii în care au primit aprobarea şi fondurile pentru distrugerea Ateneului Roman, cât şi pentru demiterea acestora din funcţiile pe care le deţin. Să salvăm împreună Ateneul Roman!  
 
Stimate Minister al Culturii, vă rugăm luaţi măsuri pentru oprirea distrugerii şi pentru refacerea Atenului Roman! Vă mulţumim!  
 
 
Marian IONESCU  
Bucureşti  
noiembrie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marian IONESCU - SALVAŢI ATENEUL ROMÂN / Marian Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 691, Anul II, 21 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marian Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Ionescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!