AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  Maria Ciumberică
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bun-găsit, dragul meu prieten!  
 
 
Îmi e destul de greu să vorbesc despre mine; sunt un om simplu, şi, mi-am dus viaţa, aşa cum mi-a fost lăsată de la Dumnezeu. (...)  
 
Mai întâi, mi-am ales părinţii: Ion şi Gherghina, iar ca loc de obârşie, Comuna Gostinu, loc binecuvântat, cu oameni liniştiţi şi muncitori. (...)  
Apoi, timpul, în care m-am hotărât să vin şi să încep „experienţa”: a patra zi de răpciune, cam către apusul soarelui, în a 17-a oră, dintr-o zi de vineri. Nu ştiu dacă tata s-a împăcat abia a doua zi cu ideea că are fată, sau “oficialii” vremii se împiedicau în birocraţie, cert este că din actul meu de naştere, rezultă că “m-am născut mâine” ... Era în anul `64, după cei 1900 care trecuseră... (Şi uite-aşa, m-am trezit cu două zile de naştere...)  
Primul „A” l-am scris la şcoala din comună, (...) iar după 20 de ani, în prima zi a lui Undrea, am spus „Da” în faţa ofiţerului şi în faţa lui Dumnezeu.(...) La 21 de ani, m-am hotărât să am şi cea mai grea meserie – cea de Mamă. Şi nu o dată, ci de trei ori. (...)  
După mai multe rele decât bune, sper ca Timpul să mă lase să mă întorc la prietenii mei de suflet: pana şi hârtia. Şi îi rog să-mi fie alături. Timpul să-mi dea... timp! Pana, să fie mesagerul gândurilor mele pe care să le încredinţeze hârtiei, şi ea, la rându-i să-mi fie duhovnic de aducere-aminte.  
Deci, primeşte-mi sinceritatea; te rog, fii prietenul meu şi lasă-mă să-ţi aştern la picioare... „sufletu-mi transpus în versuri”.  
 
Maria Ciumberică, 08.02.2011  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Maria Ciumberică / Maria Ciumberică : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 395, Anul II, 30 ianuarie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Maria Ciumberică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Ciumberică
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!