CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Silvia Katz         Publicat în: Ediţia nr. 240 din 28 august 2011        Toate Articolele Autorului

MÂINILE NOASTRE SUNT O POVESTE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
MÂINILE NOASTRE SUNT O POVESTE 
  
DE 
  
SILVIA KAŢZ  
  
În fiecare zi am un dialog, văzut sau nevăzut cu viaţa mea. Ştiu că uneori am un anumit fel de o privi şi nu pot avea o gândire similară cu a altora. Corpul meu mi-a deschis mereu calea spre iubire şi a trebuit să gândesc cum să am acces la ea mai ales atunci când am reuşit să mă dezvălui prea puţin în faţa altora. Au fost clipe în viaţă în care toate arderile interioare m-au consumat şi mă simţeam pustită dar mâinile mele au vorbit pentru mine prin cuvintele scrise. Este adevărat că a fost o vreme când a trebuit să învăţ despre expresia privirii, despre cum să mângâi cu mâinile pe cei care îi iubesc şi îi doresc şi aşa am aflat că puterea stă în tine şi nu trebuie să o ceri altora.  
  
Atunci când se naşte un copil, mânuţa lui este ca un semn de bun venit în palma celor care l-au aştepta cu atâta emoţie. Cu toţii simţim o stare de duioşie şi linişte, când sărutăm mâna aceea gingaşă.. Nu acelaşi sentiment ne încearcă în momentul în care privim cu nostalgie mâinile noastre, care îmbătrâtrânite de timp uităm să le îngrijim sau să le lăsăm ca să se odihneasă. Obişnuim să le privim cu milă sau compătimire şi uneori fără interes, deşi ştim că ele au trudit mult pentru noi în viaţă şi ne-au ajutat. Să nu uităm că fără mâinile noastre, ar fi greu să trăim, să iubim şi să să supraveţuim în cele mai grele momente ale vieţii. Cu ele ne ştergem fruntea, ochii plini de lacrimi, mângâiem natura şi trezim pasiunea. Mâinile noastre ne reprezintă în ochii celorlalţi şi vorbesc despre problemele noastre, în special palma, ale cărui linii au fost studiate de foarte mulţi oameni care au dezvoltat o ştinţă numită ,,Chiromanţie,, În urmă cu peste 160 de ani, astrologul britanic Sibly a făcut o sinteză intresantă, privitor la semnele din palmă, precizând că încă din vremuri îndepărtate anumiţi oameni ştiau mai mult decât ştim noi astăzi. Ei descifrau în palmă anumite semne, linii şi planete precizând că mâna este partea cea mai schimbătoare a corpului omenesc deoarece, exista o mare legătură între ea şi funcţiile creierului. Eu am fost pasionată şi sunt în continuare de această ştinţă şi am un respect deosebit atunci când ating sau privesc mâna unui om. Mă trezec uneori mângâindu-mi mâinile sau privind îndelung palmele pe care le apropii de buze şi le sărut. Nu este un gest de nascisism ci doar o duioşie izvorâtă din inima mea, care ştie cât au lucrat ele pentru mine în viaţă. Poate uneori le-am supus la lucruri dureroase, alteori au făcut ceace eu le-am comandat şi tot cu ele mi-am şters de multe ori lacrimile. Uneori gândul îmi zboară la mâinile mamei mele care după cum îmi aduc aminte nu prea m-au mângâiat, dar le priveam fascinată, deoarece cu toate că era o ţărancă, avea o mâini foarte fine şi gingaşe. Chiar şi atunci când îmi dădea câte o bătaie eu îi luam mâna şi o sărutam, iar ea se oprea mirată şi îmi zâmbea. Continuam să o ţin strânsă de mână ca pe o comoară şi cred că a înţeles cât o iubeam, deoarece cu timpul a renunţat să mă mai lovească şi parcă câştigasem respect din partea ei. În puţinii ani în care am crescut în casa părintescă, orinunde o vedeam pe mama mea, căutam să-mi strecor mâna în palma ei şi eram fericită când plecam amândouă pe uliţa satului sau pe câmp. Nu ştiu dacă e a înţeles că îmi transmitea prin acea atingere o mare fericire în căpuşorul meu de copil, dar îmi spunea amuzată.  
  
-Tu fetiţă eşti un copil tare bun, dar ai grije dragă şi ţine minte ce îţi spun acum. Poţi să-mi săruţi mâna mie şi tatălui tău, dar să nu faci un obicei din asta, ca în viaţă să nu devii prea supusă în faţa altora care pot să-şi bată joc de tine.  
  
Eu o priveam mirată şi o întrebam dacă doamnei învăţătoarei şi femeilor în vârstă pot face acest lucru şi ea mi-a spus ca da. Adevărul este că aceste cuvinte le-am ţinut minte şi m-au influenţat pe parcursul vieţii, dar continui să fiu fascinată de mâinile oamenilor şi am căutat să învăţ câte ceva despre ceace spun ele. Am aflat că cei care au mâna pătrată sunt oameni cărora le place ordinea şi disciplina. Pot fi foarte încăpăţânaţi şi hotărâţi. O mână conică exprimă creativitatea dar şi instabilitatea. Se pot plictisi foarte repede dacă nu exisată mereu ceva nou care să le capteze atenţia. Oamenii care au mâna ascuţită nu ar trebui să facă afaceri deoarece uneori pot da greş. Sunt prea idealişti pe plan sentimental şi mental. Exista şi mâna filozofică care se caracterizează prin faptul că are degete noduroase şi groase. Posesorii ei sânt oameni cu o mare putere de concentrare, liniştiţi şi studioşi care uneori pot trăi într-o lume a lor. Este interesant să afli caracterul unui om privindu-i semnele din palmă, şi poţi studia dacă te pasionează această ştiinţă. Oricum ele sunt forţa noastră şi ne ajută chiar şi atunci când trecând prin timp, corpul nostru în special picioarele au obosit să mai meargă. Să nu uităm niciodată să le privim şi să ne amintim de toate lucrurile plăcute de care am avut parte în viaţă datorită lor. Mâinile noastre sunt o poveste!  
  
SFÂRŞIT-ISRAEL-2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MÂINILE NOASTRE SUNT O POVESTE / Silvia Katz : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 240, Anul I, 28 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Silvia Katz : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Katz
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!