CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 436 din 11 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Magia unui apus de soare
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Magia unui apus de soare 
  
Înserarea învăluia zarea cu o viteză uimitoare. Cerul poleit cu razele apusului se desfăşura cu atâta graţie, iar privirea îmi era răsfăţată de purpuriul cerului de toamnă târzie, într-un apus plin de splendoare. Îmi fixez adânc retina în el încercând să imortalizez acest cer sângerând, pe conturul albastru al zilei, adevărată minune a naturii şi să îl ascund acolo, în cufărul acela plin de clipe plăcute dintr-o margine a inimii mele. 
  
Un spectacol splendid regizat pe fundalul cerului: soarele care pleacă să se odihnească pentru a doua zi, iar în partea opusă, luna, regina nopţii, cu şalul ei strălucitor făcându-şi triumfător apariţia. Ochii mei aleargau dintr-un colţ al cerului în altul, flămânzi să nu piardă nici o secundă din acest tablou selenar. Mi-aş fi dorit să fiu pictor şi să recuperez acest apus de la ziua ce se încheia, ireversibil, să-l schiţez pe pânza lumii pentru a mă mai bucura o dată de el. 
  
Mă simţeam singură pe pământ în aceste momente uluitoare, înconjurată doar de ielele amurgului ce-şi savurau dansul, eram parcă stăpânul ce domneşte regatul cerului, pe care încercam să-mi las cu graţie semnătura cu creionul emoţiilor. Acest spectacol sublim, pe care îl dă cerul de atâtea ori, dar pe care abia azi l-a descoperit privirea mea m-a copleşit, iar luna cu raza ei albă ce-mi mângâia creştetul mă făcea să păşesc prin acele clipe în eternitate şi gândeam în sinea mea, doar aşa poate arăta Raiul, dacă există cumva. 
  
M-am îmbrăcat în rochia acestui magic apus, ce mi-a încărcat sufletul de frumuseţe şi linişte, am sărutat cu privirea strălucirea luceafărului ce îşi ridicase capul în spatele lunii şi am alunecat în noapte pe corabia viselor rupte din realitate. 
  
Viaţă, de acum nu vreau să mă grăbeşti, vreau să culeg fiecare apus ce-mi va fi dat să ating şi să-l ascund dincolo de perdeaua sufletului meu, să-l retrăiesc de câte ori voi simţi că-mi cad visele în iarba nostalgiei, să-l prind în căuşul palmelor ca să-mi spăl privirea cu el la nesfârşit şi să-mi şterg lacrimile dorului când mă vor cuprinde! 
  
De fiecare dată voi aştepta cu sufletul la gură un prilej asemănător şi-n şoapte de adoraţie să simt din nou cum ating nemurirea, purtând pe braţe buchetul apusurilor de soare ce le-am strâns cu atâta gingăşie! 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Magia unui apus de soare / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 436, Anul II, 11 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!