CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Madrid. Recital de poezie dedicat poetului George Roca
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Madrid. Recital de poezie dedicat poetului George Roca 
  
O corespondenţă primită de la Madrid ne informează că revistele Niram Art şi Madrid en Marco au organizat, în 12 octombrie 2013, un recital de poezie dedicat poetului român George Roca, intitulat Cîţiva oameni buni. Poemele alese fac parte din noul volum de poezii semnat de George Roca şi au fost traduse în limba spaniolă de scriitorul Fabianni Belemuski, directorul revistei Niram Art şi organizatorul evenimentului. Volumul bilingv Căutînd insula fericirii / Looking for the Isle of Hapiness (Editura Anamarol) a fost lansat la începutul lunii octombrie 2013, în sala „Mircea Eliade” a Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti. 
  
Recitalul de poezie de la Madrid a avut loc în Espacio Niram cu participarea scriitorului spaniol Héctor Martinez Sanz. Au recitat artişti plastici, scriitori, jurnalişti spanioli şi români: Bogdan Ater (fotograf), Alexandru Belemuski (pianist), Victoria Garcia Acero (jurnalistă), Gonzálo Martinez Gil (desenator), Rita Martorell (artistă plastică), Ivan M.I.E.D.H.O (artist plastic), Carla Nieto Carballo (ilustratoare), Andreea Niram (Dir. Marketing Cultural Espacio Niram), Diego Vadillo López (scriitor) şi Midsol Wölf (scriitoare). 
  
Invitatul special al serii de poezie a fost artistul plastic Gabriel Andrei, autorul unui performance de desen, el realizînd pe viu portretul poetului George Roca. 
  
Scriitor român din Australia, George Roca s-a născut la 14 iulie 1946 la Oradea, unde a făcut studii de filologie, apoi de actorie şi arta mînuirii păpuşilor la Bucureşti şi de turism la Sydney. În 1980 a plecat din ţară. După aproape doi ani de şedere la New York (SUA), s-a stabilit la Sydney, unde locuieşte şi în prezent. 
  
Scriitor, ziarist, fotograf freelancer, grafician, editor de carte, George Roca – de curînd şi oaspete al Clujului – a publicat volumele: Dezvoltarea arhitecturii în perioada de domnie a binecredinciosului voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt, studiu istoric, Editura Carpathia Press, Bucureşti, 2006; Evadare din spaţiul virtual, poezie, Editura Anamarol, Bucureşti, 2009; De vorbă cu stelele, proză, 2 vol., Editura Anamarol, Bucureşti, 2010, 2011. Este prezent în antologiile: Orizonturi albastre, poezie, Editura Cogito, Oradea, 1993; Dincolo de orizont, poezie, Editura Călăuza, Deva, 1996; Mărturisire de credinţă literară, proză, vol. 1, Editura Carpathia Press, Bucureşti, 2006; Arta de a fi, poezie, Editura Anamarol, Bucureşti, 2009, Simbioze lirice, poezie, Editura Anamarol, Bucureşti, 2012; Scripta manent, proză, Editura Anamarol, Bucureşti, 2013. A editat numeroase cărţi în limba română şi o serie amplă de reviste de cultură. 
  
M.B. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Madrid. Recital de poezie dedicat poetului George Roca / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1026, Anul III, 22 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!