CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 667 din 28 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

MĂ IAU DUPĂ FRUNZE - tabletă duminicală - CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

MĂ IAU DUPĂ FRUNZE  

 

 

Tiptil, tiptil, în duminica toamnei, mă iau după frunze. Mersul lor nu e rectiliniu. Înaintează-n zig-zag, se întorc înapoi vreme de zece paşi, o iau din nou razna. Mai să mă împiedic de ele. Drumul de la Cristos până acasă e un continuu joc de-a nemuritul. Ele mă învaţă cum să mă smeresc pe caldarâm sau în spaţiul, odinioară verde, acum fanat de brumă şi gălbinare.  

Covorul fermecat pe care mă dau ca pe derdeluş, are darul (cum altfel?) de a mă întoarce-n demult, în vremea când neobosită, alergam după frunzele moarte, mă prăbuşeam în câte o movilă uriaşă, fără să mă lovesc şi râdeam, râdeam în hohote de copacii, din ce în ce mai golaşi care se pregăteau pentru iarnă. Râdeam cu tristeţe, căci îmi era milă de ei, săracii. Ştiam ce-i aşteaptă.  

Ici-colo, câte un întârziat pe o bancă. Nu-i pasă de frunze. Nici de cerul de Brumărel, cu câte o sclipire de galben vreme de câteva minute.  

Pe Insulă, am parte de oferta zilei. Pe deasupra şi un tiramisu delicios. Şi o cafea expresso. Buuun!  

Pot să merg acasă pe jos, să calc dinadins frunzele moarte.  

Peste câtva timp, e ziua mea de naştere. Nici o bucurie. Doar povara, din ce în ce mai apăsătoare. Noroc cu frunzele. Că ne mai putem juca împreună şotronul. De luni se anunţă vreme câinoasă.  

Între timp, poate mai scriu un poem de iubire. Veşted, ca şi inima mea. Gheorghe Tomozei scrisese odinioară un poem admirabil: „Galben, ora, septemvrie” – îl ştiam pe de rost, ca şi altele 40-50 de poeme.  

Unde s-au dus anii aceia? Stau şi mă întreb.  

 

CEZARINA ADAMESCU  

28 Brumărel 2012  

Referinţă Bibliografică:
MĂ IAU DUPĂ FRUNZE - tabletă duminicală - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 667, Anul II, 28 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!