AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 861 din 10 mai 2013        Toate Articolele Autorului

Lumea occidentala a imbatranit !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

 

 

O Românie coruptă, intr-o Europă învechită!  


Sper că la anul să vorbim de începutul altei Românii, iar pe masa şi-a celui mai necăjit român, nu puturos, nu hoţ, să se poată “citi” în bucatele de pe masă, o Românie Europeană, fără defectele acesteia, căci şi Europa şi America, şchiopătă în multe!

Un procent extrem de mic de persoane, prin globalizare, iar în ţările comuniste, mai ales în România, prin furt, au adunat prea mulţi bani! Ei au ajuns să dicteze politici economice, politice, militare, sociale, pentru ţări, grupuri de ţări, etc. Trăim acum din plin acest fenomen, Grecia, Cipru, etc. Tipul de capitalismul European şi American de până acum, s-a consumat, nu mai este valabil.

Varietatea şi mulţimea produselor, robotizarea, etc. au depăşit posibilitatea pieţei şi-a cetăţeanului, mediu, de a absorbi aceste bunuri şi servicii, datorită veniturilor mici şi a lipsei locurilor de muncă, în condiţiile în care există atătea lucruri de făcut în această lume occidentală şi nu numai. In România, sunt zeci de mii de clădiri degradate, zeci de mii de blocuri urâte şi mizerabile, păduri care trebuiesc replantate, lacuri murdare, irigaţii, canale de aducţiune, de drenaj, etc. necesitatea unei masive ecologizari! O pătrime de Românie trăieşte-n evul mediu!

Venitul din ce în ce mai scăzut, a middle class, clasa de mijloc sau în ţarile comuniste, inexistenţa acesteia, “necesitatea” prin pretinsul egalitarism ca şi femeile să muncească la fel ca şi bărbatul, precum datorită şi altor fenomene a societăţii "moderne”, au avut ca rezultat naşteri puţine şi încetinită întineririrea populaţiei, iar numărul bătrânilor în raport cu cei tineri, în creştere.

Lumea occidentală a îmbătrânit!

Există contradicţii majore, între nou şi vechi, între tinerele generaţii cibernetizate, care percep realitatea între aceasta şi-un virtual exploziv ... şi vechile generaţii rămase în urmă, mai ales în fostele ţări comuniste.

Dacă nu se vor găsi noi forme de redistribuire, a plus valorii şi reducerea masei monetare, deţinută de câteva mii de indivizi, dacă nu se va ajunge la o legislaţie privind controlul, libertatea excesivă şi bariere privind intrarea şi ieşirea capitalurilor speculative, etc. toate datorate efectului globalizării şi a prăbuşirii sistemului comunist şi restabilirea unor echilibre, a unui raport echitabil între munca depusă şi venit, protecţia adevărată socială şi nu a parazitarismului, reducerea puterii abuzive a autorităţii şi-a corpului funcţionăresc, administrativ şi juridic, care susţin pe politicieni şi oamenii lor de afaceri, până în ani 2020 acest sistem actual, va sări în aer, ceea ce va duce la o revoluţie totală occidentală.

Atenţie, viitorul nu ne iartă. După ce trece prezentul, rămâne de prea multe ori, doar regretul!
 

Referinţă Bibliografică:
Lumea occidentala a imbatranit ! / Viorel Muha : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 861, Anul III, 10 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!