CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  Lumea din oglindă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Eşti gata, iubito? Întârziem! îl auzi, strigând de la parter.  
Se învârtea de aproape o oră. Avea senzaţia că a uitat ceva şi nu arăta suficient de bine. Dorea, să-i taie respiraţia când îi va vedea rochia nouă. Ştia că e foarte atent la detalii, ea era la fel de pretenţioasă.  
- Imediat! Îşi aranjă rochia de culoarea piersicii mulată pe trup ca o a doua piele. Părul des îi atingea talia, sandalele cu toc înalt îi subliniau supleţea trupului. Trecu grăbită prin faţa oglinzii pentru ultima evaluare. Se îndepărtă grăbită dar auzi un râs de copil.  
Privi mirată in jur. Închisese toate aparatele, poate era de afara. Când să iasă pe uşă, râsul se repetă. Devenea ciudat. Cu uşoară teamă se întoarse şi parcurse camera cu privirea. Nimic. Linişte. Clătină din cap. I se părea.  
M. o aştepta la parter. Avusese destulă răbdare cu ea. Stinse lumina dar încăperea strălucea puternic. Ochii femeii se măriră şi inima îşi accentuă ritmul. Cu paşi şovăielnici se apropie de mijlocul camerei. Cineva transmitea sunetele unei melodii ciudate.  
Se uita înmărmurită la copiii care o salutau de partea cealaltă a oglinzii. Închise ochii şi îi deschise incet. Fetiţa şi băieţelul din oglindă o chemau, să li se alăture. Picioarele îi deveneau ca de plumb. Ceva, ca un magnet o atrăgea spre lumina albă, nefirească, o forţa nevazuta. Degetele tremurânde atinseră cleştarul limpede din perete. Forţe mai presus de ea o atrăgeau dincolo de spaţiu şi timp. S-a trezit transportată într-o lume necunoscută. Se impiedică de ciotul unui copac, căzu şi îşi pierdu cunoştinţa. Când ceaţa inconştienţei se risipi, văzu chipul unui baieţel negru, cu părul creţ şi ochii mari, căprui, plini de curiozitate. Speriată, se lipi de perete. Privi în jur, nu cunoştea nimic.  
- Cine eşti? Unde mă aflu?  
Puştiul zâmbi. Dinţii albi contrastau cu tenul ciocolatiu:  
- La mine acasă. Te-am găsit în mijlocul pădurii. Voi, femeile leşinaţi din orice fleac. Hmmm...întoarse capul, privind-o superior.  
- N-am idee, cum am ajuns aici. Nu mai face pe deşteptul şi spune-mi, ce se întâmplă! Nu-mi amintesc nimic.  
Băiatul se apropie de urechea ei şi îi şopti conspirativ:  
- Eşti în pădurea vrăjită a lui Peter Pan.  
Îl privi cu neîncredere:  
- Glumeşti?  
Băiatul se încruntă:  
- Eu, sunt Peter Pan!  
Ochii fetei se măriră şi se uită în jur. O cabană modestă strălucea de curăţenie, vopsită în culori vesele! Se apropie de oglinda din perete. Imposibil! Reflexia era a unei fete cu codiţe, şorţuleţ şi pantofi aurii.  
În spatele ei, Peter Pan, cum se prezentase, rânjea mândru de el. Părea nefiresc în pantalonii scurţi, cu şosetele desperecheate, una roşie alta galbenă. El observă nedumerirea ei.  
- E un secret. Vino cu mine! îi intinse mâna.  
Îl privi neîncrezătoare. Ceva nedefinit o îndemna să-i apuce degetele şi el o strânse cu putere!  
- Nu-ţi fie teamă, esti cu mine!  
- Mare scofală! mormăi neconvinsă.  
Băiatul bătu din picior şi o uşă se deschise în perete. Tabloul de basm, o lăsă fără cuvinte. Vegetaţie bogată, animale din toate speciile convieţuiau împreună, florile divers colorate, soarele ... întreaga natură respira curăţenie. Linişte deplină. Se auzeau susurul apelor şi trilul păsărilor. Soarele le zâmbea gingaş.  
- Unde mergem? şopti cu respect, nedorind să deranjeze armonia din jur.  
- Ssst! şi-a dus degetul la buze, puştiul.  
În scurt timp au ajuns în faţa unei căsuţe multicolore. În prag, stătea un bărbat cu plete negre, îmbrăcat în straie regale.  
- Cine este? i-a strâns mâna, sfioasă.  
- Spiritul pădurii fermecate,îi şopti băiatul la ureche.  
S-au apropiat timizi. Bărbatul le vorbi cu glas cald, făcându-le semn să se apropie.  
- Nu vă temeţi! Sufletele voastre curate sunt bine primite în casa inocenţei. Le oferi turtă dulce.  
S-au jucat cu vieţuitoarele până târziu în noapte, sub privirea îngaduitoare şi bucuroasă a spiritului pădurii. Neobosiţi, se rugau să-i mai lase puţin în compania celorlalţi copii.  
- Este târziu! Nu avem ingăduinţa, să depăşim miezul nopţii.  
Au aplecat privirile trişti. Spiritul îi mângâie:  
- Nu fiţi necăjiţi! În fiecare an ne vom întâlni!  
Plângeau şi mână în mână se îndreptară spre căsuţa lui Peter Pan. El văzu lacrimile din ochii fetei. Încercă, să o înveselească:  
- Uite, căsuţa din copac e locul meu secret. Îl împart doar cu tine!  
Fata îi zâmbi recunoscătoare. Împreună urcară pe trunchiul noduros. Fata îşi pierdu echilibrul ţipând după ajutor. Se prăbuşi, pierzându-şi cunoştinţa.  
Cineva îi dădea palme uşoare peste obraz. Se dezmetici cu greu. M. îi rostea îngrijorat numele:  
- Iubito, ce e cu tine? o strânse cu putere la piept.  
- De-ai ştii ! suspină ea în gulerul cămăşii lui.  
Bărbatul îi ţinea obrajii în palme, o privea intens:  
- Ce ai păţit? Mă îngrijorezi!  
- Oglinda ... bâgui femeia.  
Privi încruntat spre direcţia arătată de ea! Deveni atent.  
- Da, iubito, oglinda te arată aşa cum eşti superbă!  
Ea clătină din cap, vorbind incoerent:  
- Nu. Acolo! Copiii ... spiritul pădurii.  
M. o fixa cu privirea! Femeia îi privi ochii negri, hipnotici. O toropeală plăcută îi cuprinse fiinţa! Îi înconjură gâtul cu braţele.  
- Ce s-a întâmplat? Mi-e teamă!  
O strânse cu putere la piept.  
- Nu trebuie! Sunt cu tine. Nu te voi părăsi!  
- Am fost în oglindă..eu...fetiţa ...băieţelul...murmura pierduta in privirea lui.  
O sărută tandru, cu toată dragostea si pasiunea pentru ea. El ştia.  
- Suntem aşteptaţi, sopti ea.  
Mâinile lui îi explorau trupul şi degetele îi mângâiau pielea netedă, înfiorând-o. Se lăsă condusă in lumea fierbinte a pasiunii fără margini. Îl îmbrăţişă, dezmierdată de omul care-i oferea dragoste şi senzaţii nebănuite.  
- Te aştept dintotdeauna! îi murmura la ureche, umplându-i trupul de fiori.  
Se contopeau în noaptea magică a trecerii dintre ani. În jurul lor, lumea se transforma în lumină şi basm.  
Târziu, urcau fericiţi treptele spre castelul unde petrecerea era in toi. În urma lui, pe scări, ea observa şosetele bărbatului ... una roşie alta galbenă.  
 
Camelia C  
2010  
Referinţă Bibliografică:
Lumea din oglindă / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 288, Anul I, 15 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!