CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Petruţa         Publicat în: Ediţia nr. 314 din 10 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Logos School of Music - scoala romaneasca de muzica din Chicago
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În primăvara anului 2006, în Niles, Illinois – o suburbie nordică a metropolei Chicago, lua fiinţă singura, probabil, şcoală românească de muzică de pe continentul nord-american. Denumită Logos School of Music, aceasta este parte integrantă din Logos Christian Academy, o instituţie de învăţământ românească privată. A fost fondată în 1994, iar acum în cadrul ei sunt educaţi peste 150 de copii, începând de la vârste preşcolare şi terminând cu cei din clasa a 12-a de liceu. 

Şcoala românescă de muzică este o pepinieră de viitori muzicieni, în care tinerii americani din familii de origine română, dar nu numai ei, învaţă primele note muzicale, având oportunitatea de a studia unul din numeroasele instrumente care alcătuiesc o orchestră de muzică. Dacă la început existau doar 15 elevi şi 7 profesori de muzică, în prezent numărul lor a crescut la 70 de studenţi şi peste 20 de instructori de muzică. O parte din aceşti profesori sunt absolvenţi ai unor prestigioase universităţi americane de profil din zona Chicago, precum Roosevelt University, Northwestern University, DePaul University sau Northern Illinois University, în timp ce alţii sunt absolvenţi de ai Academiei de Muzică din Bucureşti, sau ai Conservatorului George Enescu din Iaşi. Unii din aceşti profesori activează şi în instituţii de profil din zonă, precum Chicago Symphony Orchestra, Civic Orchestra, sau Chicago Symphony Choir. 

Elevii care studiază aici muzică sunt atât de nivel de şcoală primară, cât şi de liceu. Printre disciplinele care pot fi studiate se numără: istorie şi teorie muzicală, activitate componistică, dirijorat, imnuri sau cântare bisericească. Programele oferite pentru începători sau avansaţi sunt atât de interpretare instrumentală, cât şi de interpretare vocală. Elevi au oportunitatea să îşi exerseze aptitudinile muzicale în cele 15 ansambluri corale şi instrumentale pe care şcoala le are. 

Seriozitatea şi munca riguroasă a profesorilor şi a elevilor le-a oferit acestora din urmă şansa de a studia mai departe această disciplină în diferite universităţi din zona Chicago. Totodată munca lor a dat roade, fiind răsplătită la diferite concursuri de muzică, statale şi naţionale la care au participat. 

Pe lângă interpretările din cadrul corurilor bisericilor româneşti din zonă, aceştia sunt invitaţi să facă miniconcerte sau recitaluri pentru persoane de vârsta a treia din unele aziluri de bătrâni, să participe în diferite misiuni în afara Statelor Unite, sau la numeroase alte evenimente artistice comunitare. Pe lângă acestea, Şcoala de Muzică Logos organizează anual patru concerte majore. Cel mai popular, devenit deja o tradiţie în ultimii ani, este Concertul de Crăciun, la care participă atât corul, cât şi orchestra simfonică. 

Anul acesta cei care doresc să participe la concert sunt aşteptaţi pe 11 decembrie, ora 7:00 p.m., la Romanian Baptist Church 484 Northwest Hwy, Des Plaines IL 60016
  

Referinţă Bibliografică:
Logos School of Music - scoala romaneasca de muzica din Chicago / Marian Petruţa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 314, Anul I, 10 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Petruţa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Petruţa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!