AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditatie >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 250 din 07 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Lirismul feminin în poeziile doamnei Aneta GEORGESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lirismul feminin în poeziile doamnei Aneta GEORGESCU
 
Lirismul feminin a fost întotdeauna mult mai frenetic, din acest motiv creaţiile sunt mult mai delicate,  având implicaţii precise, referitoare la dragoste, şi imediat o izvorâre de maternitate.
Citind poeziile distinsei Aneta GEORGESCU poţi constata o permanentă luptă interioara care emană mereu întrebări, la care răspunsul nu vine, neexistând o finalitate a iubirii.Versurile scrise au în ele multe complicaţii, depăşind prin asta toate epopeele de dragoste ale lumii luate la un loc. Scrise cu mult suflet şi inocenţă, devin superbe. Sunt poeme dedicate iubirii, care dacă zeii le-ar citi, desigur s-ar îndrăgosti de poezia acestei doamne. Totuşi noi pământenii care le citim, avem motive să apreciem motivaţiile, şi să credem că viitorul îi va surâde precum cerul senin. Romantismul scrierilor sale este permanent, chiar dacă nu respectă şablonul clasic uneori, au o anumită muzicalitate ascunsă parcă, după perdele invizibile de gânduri inocente. În unele cazuri poate fi asociată cu Veronica MICLE, ca romantică, având multe elemente de sensibilitate comune. Scena pe care evoluează poeziile sale au decoruri naturale şi mai puţin inventate. Mediul natural se interferează pragmatic în creaţii, devenind benefic printre noile tendinţe poluante în ceea ce priveşte limbajul sofistificat. Acea simplitate binefăcătoare curge prin duetul om-izvor, flori-suflet. Îngemănarea pajiştii albastre cu fiinţa umană este o asociere inevitabilă. Viitorul acestei cât se poate de magnifică poetă, îl văd sub un cer mereu senin şi înstelat. Desigur că noi nu putem fi nemuritori, însă creaţiile acestei poete deosebite, pot rămâne nemuritoare. Calităţile sale poetice o vor duce în veşnica amintire a cititorilor de poezie.
A debutat în volumul antologic Drumurile vieţii 2007.
 
comentariu al poetului Mihai LEONTE
 
Referinţă Bibliografică:
Lirismul feminin în poeziile doamnei Aneta GEORGESCU / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 250, Anul I, 07 septembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!