AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Publicat în: Ediţia nr. 905 din 23 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

Lirica primăverii, Antologie colectivă de creaţie literară
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

O nouă antologie a cenaclului literar online “Noduri şi Semne” din Galaţi a apărut la editura InfoRapArt, sub coordonarea unui grup de scriitori profesionişti, membri ai asociaţiei A.S.P.R.A. (Asociaţia Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice). Antologia “Lirica primăverii” a adunat sub streaşina paginilor sale 20 de autori, prezentaţi în prefaţă de scriitorul şi coordonatorul proiectului, Petre Rău: “Lira aparţine autorilor, ei au smuls-o din braţele primăverii ca să ne arate cu ce pot să ne încânte. Şi cred că au ce oferi.” Volumul este deschis de Mihaela Aionesei, “poeta este înarmată cu metafore cuceritoare”, Maria Chiriac “e mai apropiată de proză decât de poezie”, Maria Ciobotariu “trăieşte din plin fascinaţia creaţiei poetice”, Viorel Darie “este de acum scriitorul pentru care povestirea rămâne prima şi ultima sa dragoste pe tărâmul creaţiei literare”, Cristian Ovidiu Dinică “pare a nu vâna cuvintele, ci mai degrabă se lasă el vânat de ele”, Lucreţia Ionescu Buiciuc face “o poezie meditativă, orientată spre sensul iluzoriu al vieţii şi impregnată de un lirism autentic”, Aurica Istrate are un vers “plin de sensibilitate şi profunzime”, Violeta Sabina Lazăr “are o sensibilitate necesară”, Denisa Lepădatu “vine din nou sa ne convingă că ştie să scrie poezie”, Iulia Mirela Lixandru “are o poveste de viaţă pe care şi-o deapănă în versuri”, Mihaela Meravei “se lasă copleşită de starea de inefabil”, Elena Mlădinoiu “vede lumea de la distanţă care îi permite să o transfigureze perfect”, Ştefan Lucian Mureşanu “are trei studii de excepţie”, Gerra Orivera este “o poetă plină de pioşenie şi decenţă în faţa cuvântului aşternut”, Lucia Pătraşcu “vine în această antologie cu câteva poezii scrise în stil tradiţional, bine strunite prozodic”, la Tatiana Scurtu-Munteanu “avem de sesizat o poezie plăcută, bine organizată, profundă, contemplativă, sensibilă, cu unele accente romantice”, Ileana Todoran “ne prezintă o scriere densă, cu multă atenţie pentru detaliu”, Roland Florin Voinescu “excelează prin arta dialogului, prin parafrazarea subconştientului public, prin umor”, Gabriel Zaharia ne prezintă o proză scurtă în care există “o anumită ingenuitate şi simplicitate de bun augur”, iar în final Marian Zaharia “ne pune pe tapet o serie întreagă de construcţii şi definiţii aforistice, majoritatea impregnate cu un umor de bună calitate”.  

 

 

Referinţă Bibliografică:
Lirica primăverii, Antologie colectivă de creaţie literară / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 905, Anul III, 23 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!