AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Spiritual >  LIDIA DONDESI, pictoriţă, CÂNTEC DE JALE. Gând pentru ultima bocitoare din com. Bala, Mehedinţi

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

LIDIA DONDESI, pictoriţă  

 

 

CÂNTEC DE JALE  

Gând pentru ultima bocitoare din Com. Bala, Mehedinţi  

 

În lacrimă  

Petrece moartea,  

Zorile cântă  

Baba Cătărina.  

Pe umere  

Poartă veşminte  

De pe dorânga  

Nopţii fără lună.  

Stă rezemată  

În colţ pe prispă,  

Năframa-i cade  

Peste frunte  

Îşi mişcă  

Buzele pălite  

Şi jale adună.  

Înoadă lacrimile  

În barbă,  

Căci singură,  

Datina străbună  

O mai poartă.  

 

Doamna Lidia este originară din com. Bala, jud. Mehedinţi , a cunoscut în copilărie ultimele tradiţii care se mai ţineau, precum cântatul zorilor în cadrul ceremonialului de înmormântare. Zorile se cântau de către trei femei, iertate. Treptat s-au dus toate care ştiau versurile.  

 

Referinţă Bibliografică:
LIDIA DONDESI, pictoriţă, CÂNTEC DE JALE. Gând pentru ultima bocitoare din com. Bala, Mehedinţi / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 910, Anul III, 28 iunie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!