AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Expozitie >  LIDIA DONDESI ,Expoziţie personală, Toamna-poezia în culori
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Toamna-poezia în culori, Expoziţie personală, LIDIA DONDESI.  

Doamna Lidia Dondesi este dintre puţinii, absolvenţi ai Liceului de Artă din Drobeta Tr Severin, clasa pictură de şevalet-practicantă a darului înăscut şi desăvîrsit prin studiu. După absolvirea liceului-decoratoare, designeră sau desenatoare la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier nu a lăsat nici o clipă deoparte paleta, penelul sau cuţitul de pictură a căror prezenţă permanentă o simte organic necesară. Remarcăm cum se exprimă plastic excelent în « tehnica cuţitului », o tehnică nu la îndemâna oricui şi din cauza dificultăţii ocolită. Astfel zilele acestea, la început de toamnă, pictoriţa ne încântă cu o nouă expoziţie de autor. Natura pe care ne-o oferă spre contemplare doamna Lidia Dondesi, întruchipată în mod festiv, în peisaje sau fragmente de natură-flori în diferite ipostaze este înveşmântată în nuanţe de galben, verde stins, “pământuri ‘’, picurate cu azuriuri, verde şi roz.Totul ne duce cu gândul la frumuseţea, pitorescul locurilor natale ale autoarei de unde aceasta primeşte permanent seva inspiraţiei. Lucrările grupate în cicluri de peisaje şi naturi cu flori, trezesc în privitor suave, plăcute stări nostalgice-melancolice sau lirice- reconfortante.  

 

Varvara Magdalena Măneanu  

muzeograf  

Referinţă Bibliografică:
LIDIA DONDESI ,Expoziţie personală, Toamna-poezia în culori / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1008, Anul III, 04 octombrie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!