AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Lia Alexandra Husar         Publicat în: Ediţia nr. 242 din 30 august 2011        Toate Articolele Autorului

LIA-ALEXANDRA HUSAR : Concursul Naţional de Proză „ MARIN PREDA ” 2011
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Miercuri, 31 august a.c., este ultima zi pentru inscrierea in vederea participarii la ediţia a XII-a a Concursului Naţional de Proză „Marin Preda”, manifestarea fiind programata in perioada 22-23 septembrie 2011, la Alexandria şi Siliştea Gumeşti, judetul Teleorman.  
  
 
  
 
  
Confluente Romanesti va informeaza despre conditiile de participare la acest eveniment deosebit, dedicat scriitorului Marin Preda si care are urmatorii amfitrioni:  
  
 
  
 
  
Consiliul Judeţean Teleorman şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovare Culturii Tradiţionale Teleorman, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Telorman şi Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti şi în colaborare cu revistele: „Luceafărul de dimineaţă”, „Argeş”, „Litere”, „Pro Saeculum, „Sud”, „Oglinda literară”, „Meandre” şi „Caligraf”.  
  
 
  
 
  
Concursul îşi propune să descopere şi să promoveze tineri prozatori şi critici literari, adresându-se autorilor care nu au debutat în volum şi nu au depăşit vârsta de 40 ani, precizeaza organizatorii. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni:  
  
 
  
 
  
1. Concursul de proză scurtă: se vor trimite 1-3 proze scurte, care să nu depăşească în total 20 pagini; vor fi acordate următoarele premii:  
  
 
  
 
  
– Premiul „Marin Preda” şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (în valoare de 1000 lei), lucrările premiate urmând a fi publicate de Revista „Luceafărul de dimineaţă”;  
  
 
  
 
  
– Premiul I (în valoare de 700 lei), Premiul al II-lea (în valoare de 600 lei) şi Premiul al III-lea (în valoare de 500 lei) vor fi acordate împreună cu premiile unor reviste literare sau de cultură, care urmează să publice ulterior prozele scurte premiate.  
  
 
  
 
  
2. Receptarea critică a operei lui Marin Preda: se vor trimite 1-2 eseuri critice, care să nu depăşească în total 10 pagini; vor fi acordate următoarele premii:  
  
 
  
 
  
– Premiul I (în valoare de 700 lei), Premiul al II-lea (în valoare de 600 lei) şi Premiul al III-lea (în valoare de 500 lei), acordate împreună cu premiile unor reviste literare sau de cultură, care urmează să publice ulterior eseul premiat.  
  
 
  
 
  
Concurenţii vor trimite prozele sau eseurile critice pe suport de hârtie, culese cu font 12, în câte 5 exemplare, semnate cu un scurt motto, acelaşi motto figurând şi pe un plic însoţitor, în care vor fi introduse datele de identificare ale autorului: numele şi prenumele, data şi localitatea naşterii, adresa poştală, adresa de e-mail şi numărul de telefon, precum şi un CD cu textele trimise, inscripţionat cu acelaşi motto.  
  
 
  
 
  
Juriul are latitudinea de a propune organizatorilor, în funcţie de valoarea lucrărilor prezentate, să nu fie acordate unele dintre premii.  
  
 
  
 
  
Manifestările finale ale Concursului Naţional de Proză „Marin Preda”, ediţia a XII-a, se vor desfăşura la Alexandria şi la Siliştea Gumeşti, în ziua de 23 septembrie 2011, în colaborare cu Consiliul Local şi Primăria Comunei Siliştea Gumeşti şi Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman.  
  
 
  
 
  
Manifestările de la Siliştea Gumeşti vor cuprinde: vizitarea casei natale a scriitorului Marin Preda; vizitarea Centrului Memorial „Marin Preda”; colocviul „Marin Preda – incomod şi actual?”; decernarea premiilor concursului; lansarea unor cărţi şi lecturi publice.  
  
 
  
 
  
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman asigură finanţarea implicată de organizarea şi derularea întregului proiect cultural, inclusiv premiile şi cheltuielile de masă şi cazare, pentru membrii juriului, pentru premianţi şi pentru invitaţi, precum şi deplasarea pe ruta Bucureşti – Alexandria – Siliştea Gumeşti şi retur. De asemenea, asigură pentru membrii juriului şi ceilalţi colaboratori onorariile cuvenite potrivit reglementărilor legale în vigoare.  
  
 
  
 
  
Lucrările pentru concurs vor fi trimise, până la data de 31 august 2011, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, str. Ion Creangă, nr. 52-54, 140056 – Alexandria, jud. Teleorman, cu menţiunea „pentru concurs”.  
  
 
  
 
  
Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0347-804.482. Nu se primesc grupaje de versuri sau de eseuri critice pe e-mail. După încheierea concursului, lucrările trimise de concurenţi nu se înapoiază,au mai precizat organizatorii concursului literar.  
  
 
  
 
  
 
  
LIA-ALEXANDRA HUSAR  
  
 
  
Redactia Revistei ARMONII CULTURALE  
  
www.armoniiculturale.ro 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
LIA-ALEXANDRA HUSAR : Concursul Naţional de Proză „ MARIN PREDA ” 2011 / Lia Alexandra Husar : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 242, Anul I, 30 august 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Lia Alexandra Husar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Alexandra Husar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!