CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 819 din 29 martie 2013        Toate Articolele Autorului

LECTURI PERPENDICULARE : URMUZ ABREVIAT DE PERSONAJELE SALE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto : "O lectură adevărată e ca o înălţare : mută orizontul cu tot cu cititor ."(Costel Zăgan)  
Urmuz se re-varsă în Univers. Literă după literă.Personaj după personaj.  
 
1.STAMATIE: omul cel mai normal din opera sa. Teoretician. Clasic. Se plimbă între budism şi kantianism.  
Liftul fiinţei sale ezită între Ptolomeu şi starea de papă.Are aptitudini antigravitaţionale: în timpul liber , foloseşte trambulina să-şi iasă din fire.  
 
2.GAYX: Caracterul său variază între pace şi război. Claustrofob în extensie. Cosmică. Mereu ciugulitor.De evenimente:ieşite din comun.Îşi este sieşi exterior.  
Noaptea se odihneşte în camera cartuşului. Sub formă de praf de puşcă. Se poate accede la nuditatea sa din ambele sensuri. Înotător neutru. Pe direcţia nord-sud. Fără copii. Spirit pedagogic,şi-a adoptat o nepoată.Care,mai are multe de învăţat.  
Nepotul posibil al lui Moş Teacă.  
 
3.IZMAIL: Fuge dintr-o singurătate în alta. De frică. De sine. Mare cultivator de viezuri. Pe care-i necinsteşte. La maturitate.  
 
4.TURNAVIRU: Fost ventilator. De cafenea. Atât (?)  
 
5.GRUMMER: Introvertit, cu cioc. Preferă dedesubturile. Mare consumator de literatură. Încă ,nedigerată.  
 
6.ALGAZY: bătrân.Cutreierat, când şi când, de fiorii literaturii viitorului. Îl consumă pe Grummer până la os.  
 
7.COTADI: prin păr, aminteşte de Mioriţa. Transparent la cele două solstiţii.Negustor. Aminteşte de secolul XX. De asemenea, are legătură şi cu Legea 18. Deşi inalienabil, poate fi împărţit,la infinit,în părţi inegale!  
 
8.DRAGOMIR: trasă la strung,semantic,inima lui este o pâine caldă. Poate fi folosit ca busolă. În posteritate, se găseşte cu prietenul său,Cotadi,sub formă de măslini.  
 
Costel Zăgan  

 

 
Referinţă Bibliografică:
LECTURI PERPENDICULARE : URMUZ ABREVIAT DE PERSONAJELE SALE / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 819, Anul III, 29 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!