CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 818 din 28 martie 2013        Toate Articolele Autorului

LECTURI PERPENDICULARE : SCHIMBAREA ROMÂNIEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Motto : "O lectură adevărată e ca o înălţare : mută orizontul cu tot cu cititor ." (Costel Zăgan)  
 
SCHIMBAREA LA FAŢĂ A ROMÂNIEI  

 

 
 
Orice scriere a lui Cioran este polemică.Poate chiar excesiv polemică.Aceasta este scrisă la 24 de ani.Venind după Pe culmile disperării şi Cartea amăgirilor, SCHIMBAREA LA FAŢĂ A ROMÂNIEI conţine divagaţii filosofice şi politice.  
De foarte tânăr,Cioran ştie că orice cunoaştere este un act tragic.Punctul de pornire : tragedia culturilor mici.Apoi,urcăm pe spirala istorică a României până la afirmaţia-bombă: SUNT PREA MULT PATRIOT CA SĂ DORESC FERICIREA ŢĂRII MELE!”  
 
Ştiind că „în politică triumfă sângele,care-i totuşi CALEA?  
 
Încetând să fie conştiinţa (ne)mulţumită a Europei,România trebuie să devină o Europă conştientă de valorile sale!  
Scuturându-se de tot ce-i este străin,România trebuie să spargă frontul periferiei spirituale a Europei. Odată şi pentru totdeauna ,printr-o ridicare la putere a aşteptării româneşti multimilenare!  
 
Nemulţumirea românească,conştientă,să devină o spiritualitate.De mâna întâi!Adică: o spiritualitate agresiv-profetică.Şi proteică! Şi polemică!  
 
Românul,acest sfătos ancestral,mai crede în şansa dialogului.  
Întrebarea: „Să ne fi născut din oboseala romanilor şi din lacrimile dacilor?” Este numai retorică.  
 
Deoarece,România,atinsă de graţia istorică a viitorului ,va deveni o ROMÂNIE SCHIMBATĂ LA FAŢĂ!  
 
Cel mai mare stilist (francez şi român),EMIL CIORAN,îşi foloseşte unealta,cuvântul omnipotent,să deturneze,semantic,UNIVERSUL!  
 
„Politicul exprimă şi serveşte valorile vitale,pe când spiritualul creşte din necazurile vieţii.  
 
Prin urmare,să ne odihnim întru Cioran. Metafizic,vorbind.  
 
Costel Zăgan  
Referinţă Bibliografică:
LECTURI PERPENDICULARE : SCHIMBAREA ROMÂNIEI / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 818, Anul III, 28 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!