CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Laurenţiu Bădicioiu         Publicat în: Ediţia nr. 1130 din 03 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

Laurenţiu BĂDICIOIU - COMUNICAT DE PRESĂ: ROMEO ŞI JULIETA TRĂIESC LA MIZIL !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Moment fierbinte înconjurat de ... valuri de zăpadă  


Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigramă „Romeo şi Julieta la Mizil ”, ediţia a VII-a, organizat de Fundaţia Culturală Romeo şi Julieta la Mizil şi Liceul teoretic „Grigore Tocilescu” tocmai s-a încheiat, pe 25 ianuarie. Festivalul a debutat în anul 2007, la 100 de ani de la prima apariţie a volumului omonim scris de mizileanul George Ranetti. Anul acesta s-au înscris în concurs 534 de concurenţi din 18 ţări şi cca 60 din R.Moldova. Denumirea festivalului provine de la satira politică „Romeo şi Julieta la Mizil ” scrisă de mizileanul George Ranetti.

Iată câştigătorii:

Epigramă
• Marele Premiu „George Ranetti”:
FLORIAN ABEL

• Premiul „Grigore Tocilescu”, ex aequo:
ELIS RÂPEANU, din Bucureşti şi
GHEORGHE BÂLICI din Chişinău

• Premiul „Agatha Bacovia”:
LAURENŢIU GHIŢĂ, Bucureşti

Poezie
• Marele Premiu „George Ranetti”:
MIHAELA MERAVEI, Constanţa

• Premiul „Grigore Tocilescu”:
CARMEN MĂCELARU, Bucureşti

• Premiul „Agatha Bacovia”:
MARINA POPESCU, Bucureşti


Printre personalităţile care au fost prezente la Mizil se numără: Corneliu Leu, Ştefan Cazimir, Lucia Olaru Nenati, Efim Tarlapan, George Corbu. Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea Enache, invitaţii de onoare precum şi Solomon Marcus, Sorin Roşca Stănescu, Ecaterina Andronescu, Nicolae Dabija, Mihai Cimpoi, nu au putut veni din cauza condiţiilor meteo vitrege. În cadrul festivalului a avut loc o prezentare de modă cu influenţe etno coordonată de Nicoleta Samoilă şi Anca Şerban designer, respectiv manager al Sysy Atelier din Piatra Neamţ. Din Chişinău au fost prezenţi: Ecaterina Vorotneac, Gheorghe Bâlici, Efim Tarlapan, Doina Gumeniuc, Liliana Chisari.

Printre epigramiştii prezenţi îi amintim pe Efim Tarlapan, Gheorghe Bâlici, Constantin Moldovan, Laurenţiu Ghiţă, Vasile Larco, Violeta Urdă, Mihai Farcaş, Sorin Cotlarciuc, Petru Gârda, Dan Norea, Aurel Brumă, Val Contevici, Elis Râpeanu, Aurel Cehan, Ioan Toderaşcu.

Despre festival,
Val Contevici, din Constanţa

„Să vă spun eu care-i şpilul:
În istorie sunt scrise
Două mari oraşe-nchise
Roma şi Mizilul”


Festivalul „Romeo şi Julieta la Mizil ” este coordonat de profesorii Laurenţiu Bădicioiu, Preşedintele Fundaţiei „Romeo şi Julieta la Mizil ” şi Victor Minea, director al Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu”. Evenimentul e susţinut de Fundaţia Culturală „Romeo şi Julieta la Mizil ” şi se află în Calendarul Activităţilor Extracurriculare Naţionale, CAEN, al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Parteneri:
TVR, Radio România Actualităţi, Europe Direct Mizil, Primăria Mizil, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tinerilor din Republica Moldova . Cei care doresc să afle mai multe despre acest festival pot accesa site-ul www.romeojulietalamizil.ro

A consemnat,

Prof. Laurenţiu BĂDICIOIU
Mizil, 1 februarie 3014
 

Referinţă Bibliografică:
Laurenţiu BĂDICIOIU - COMUNICAT DE PRESĂ: ROMEO ŞI JULIETA TRĂIESC LA MIZIL ! / Laurenţiu Bădicioiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1130, Anul IV, 03 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Laurenţiu Bădicioiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Laurenţiu Bădicioiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!