CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Elena Lavinia Niculicea         Publicat în: Ediţia nr. 286 din 13 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Lacrimile, picături de suflet
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă aşez la masă, iau un creion şi o foaie de hârtie în încercarea de a da viaţă gândurilor, ce dormitează în cotloanele minţii. Deodată, aripi de reverie şi inspiraţie îmi îmbrăţişează sufletul. Acest loc e colţişorul meu de Rai, unde fiinţa mea se îmbată din apele cristaline ale cuvintelor. În cameră se simte un miros de vin şi mere coapte. Focul arde în sobă, lemnele trosnesc ... şi în mine ard intens clipele de dor.  
  
Aud ecoul tainic al amintirilor tale. Ele sunt păsări ce şi-au făcut adăpost în copacul umbros al sufletului meu, nepărăsindu-l nicio clipă. Trilul lor răsună în inima amorţită de durere. Scriu ... mâna parcă e de plumb, se mişcă anevoios, de fapt în întregul corp simt o mare greutate. Suferinţa e cumplită, o simt peste tot, în fiecare celulă, în fiecare atom. Suferinţa mi-a pătruns adâncimile sufletului. Lacrimi ce poartă închise în ele dorul şi infinitul se rostogolesc pe obrajii aprinşi de căldura focului din sobă, dar şi de lumina interioară. Câţiva stropi de durere se odihnesc pe coala de hârtie, de parcă ar dori să scrie în locul meu fiorul iubirii.  
  
Ce sunt lacrimile? Cine este capabil să le definească? Lacrimile sunt picăturile de ploaie când mai reci când mai fierbinţi ale sufletului. Din emoţii intense se nasc lacrimile. Ele au menirea de a ne spăla interiorul de mâlul suferinţei şi al răutăţii, de a ne uda solul interior pentru ca sufletul nostru să rodească, de ne purifica trăirile şi a le da intensitate. Lacrimile reprezintă descătuşarea fiinţei prinsă în chingile deznădejdii şi neputinţei. Ele sunt reprezentarea emoţiilor unui om, manifestarea celor doi polii: ai durerii şi ai fericirii. 
  
Când plângem de durere sau de bucurie, noi dăm dovada existenţei noastre, arătăm că suntem capabili să „trăim”. Oare şi îngerii plâng? Cunosc ei gustul dulce-sărat al lacrimilor? Mereu m-am întrebat asta. De multe ori, păşesc pe tărâmul lacrimilor, lăsându-mă invadată de un potop de emoţii.  
  
Închei cu citatul „Lacrimile sunt gheaţa sufletului care se topeşte”. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Lacrimile, picături de suflet / Elena Lavinia Niculicea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 286, Anul I, 13 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elena Lavinia Niculicea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Lavinia Niculicea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!