CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comemorari >  LACRIMI GEMENE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

Lansarea volumului „Testament pentru Fuego”, la Iaşi, a fost un prilej de întâlnire şi bucurie pentru iubitorii de poezie şi ai artistului. Poeziile din acest volum i-au fost dedicate artistului, care îl cinsteşte şi îl omagiază pe poet prin tot ceea ce face, dar mai mult decât atât, păstrează legătura cu românii de peste Prut, le întreţine spiritul cu hrană din cântecele sale create pe aceste versuri.  

 

Grigore Vieru în poezie şi Fuego în cântec sunt LACRIMI GEMENE, dăruindu-ne nouă, fărâme din fiinţa lor generoasă, demnă, iubitoare de oameni, de ţara şi de limbă, păstrători de sfinte tradiţii şi de icoane dragi în suflet.  

 

Versurile lui Grigore Vieru, care a purtat în suflet nepreţuitul tezaur al limbii noastre sunt declaraţii de iubire pentru limba şi neamul său, pentru pământul acesta al românilor, pentru cel pe care l-a considerat fiu al său.  

 

Prin versurile şi cântecele lor, Grigore Vieru şi Fuego dovedesc harul şi măiestria cu care au fost înzestraţi, dar şi tăria de caracter, pe care o au de a apăra limba noastră românească şi de a păstra tradiţiile româneşti. Cinstire li se cuvine poetului şi artistului pentru că poartă cu mândrie, prin lume, sfântul tezaur al neamului nostru de români – LIMBA ROMÂNĂ!  

 

Prin vers poetul Grigore Vieru şi-a deschis sufletul, prin cântec artistul Fuego şi-a deschis sufletul şi acum, lumea poate să umble slobodă prin ele.  

 

Ceea ce face Grigore Vieru în poeziile sale şi Fuego în cântecele sale nu constituie decât restituiri ale memoriei lor, ale trăirilor peste care nu se va aşterne niciodată uitarea. Poet divin tu ai rămas / Şi cred că se cuvine / Să las etern prin al meu glas /Un cântec pentru tine. / Sus, de pe bolta înstelată / Eşti steaua mea din Carul Mare / Ce-mi luminează calea-n noapte / Şi-mi spulberă durerile amare / Te simt mereu, îmi eşti aproape (POET DIVIN – dn volumul AUTOPORTRET de Rodica Elena Lupu)  

 

Poetul şi artistul poartă România, întreagă, ca pe un diamant în suflet, în inimă, în sânge, n-au părăsit-o niciodată, îi dau viaţă, îi dau suflul lor, dau lecţii de românitate, lecţii de civism şi patriotism, de iubire de neam şi de istorie. Chiar dacă Grigore Vieru s-a mutat între stele, veghează de acolo de sus asupra lui Fuego, care continuă opera de înălţare a Limbii Române, la rang de stindard şi icoană sfântă.  

Referinţă Bibliografică:
LACRIMI GEMENE / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 665, Anul II, 26 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!